Europene cu ghinion pentru Izbaşa şi Drăgulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Drăgulescu s-a accidentat la cap în timpul finalei de la sol, în timp ce Sandra Izbaşa s-a accidentat la glezna stângă în finala de la bârnă Campionatele Europene de la

Marian Drăgulescu s-a accidentat la cap în timpul finalei de la sol, în timp ce Sandra Izbaşa s-a accidentat la glezna stângă în finala de la bârnă

Campionatele Europene de la Amsterdam au fost dezamăgitoare pentru gimnastica românească, mai mulţi sportivi ratând exerciţiile sau accidentându-se. Dacă sâmbătă Şelariu a căzut la bară fixă, iar greşeala de la sol a Stelianei Nistor a aruncat-o pe sportivă în afara podiumului, ieri a fost ziua accidentărilor.

Multiplul campion olimpic, mondial şi european, Marian Drăgulescu, s-a accidentat ieri la cap în urma rulării efectuate la o linie acrobatică scurtă şi nu a mai putut termina exerciţiul în finala de la sol a Campionatului European de la Amsterdam.

Drăgulescu se calificase în finală cu cea mai mare notă (16.075), dar din cauza accidentării a terminat concursul pe locul şapte, cu o notă de 14.300. Imediat după incidentul de la sol, el a fost transportat la spital unde a efectuat un RMN pentru a putea vedea dacă se va prezenta în finala de la sărituri. Celălalt român prezent în finala de la sol, Flavius Koczi, a ocupat locul al optulea. Acesta însă s-a revanşat mai târziu când a obţinut bronzul la cal cu mânere, cu o notă de 15.325.

Fetele, în schimb, au fost ceva mai strângătoare. Astfel, Steliana Nistor a cucerit medalia de argint la paralele, aceasta fiind prima medalie importantă obţinută de gimnastă în competiţia senioarelor. Plină de încredere, Steliana a reuşit o evoluţie foarte bună şi la bârnă, ceea ce i-a adus o medalie de bronz.

În schimb, Sandra Izbaşa a urcat pe treapta a doua a podiumului la acelaşi aparat, dar s-a accidentat la glezna stângă. După mai multe minute de consultări cu antrenorul Forminte, Izbaşa a hotărât să nu mai participe la următoarea finală, cea de la sol, astfel ea neputând să-şi apere titlul european.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite