HANDBAL: România a câştigat meciul cu Turcia şi rămâne în lupta pentru calificarea la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nationala masculină de handbal a României mai păstrează de doi bani speranţă să se califice la turneul final al Campionatului European, după ce a învins aseară, la Reşiţa, cu scorul de 37-30 (21-15), reprezentativa Turciei. Pentru a ajunge la Europene, echipa antrenată de Aihan Omer este obligată să câştige meciul de sâmbătă, din Polonia, ultimul al tricolorilor în Grupa 1.

Victoria obţinută în faţa Turciei nu ar fi valorat însă nimic dacă Suedia nu ar fi câştigat, tot în această seară, în Muntenegru, cu scorul de 31-23, nordicii asigurându-şi astfel locul întâi în grupă şi implicit calificarea la turneul final. Pentru al doilea loc care asigură prezenţa la Europene se luptă Polonia (ocupanta locului 2 acum) şi România (locul 4).

Cum diferenţa dintre cele două echipe este de doar două puncte în favoarea polonezilor, o victorie a românilor în meciul direct programat sâmbătă la Kielce ar face ca cele două formaţii să fie la egalitate de puncte. În acest caz, însă, avantajul ar fi de partea românilor, care ar avea atuul meciurilor directe - în tur, tricolorii s-au impus cu scorul de 33-29 - şi care, astfel, s-ar califica la turneul final al Campionatului European.

Clasamentul Grupei I

1. Suedia 12p (7 meciuri)

2. Polonia 9p (7)

3. Muntenegru 8p (8)

4. România 7p (7)

5. Turcia 0p (7).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite