Euro 2012, ascuns de 80% din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate din meciurile grupelor se vor vedea în direct numai la Dolce Sport, post care poate fi vizionat doar de 1,2 milioane de abonaţi.

Microbiştilor români li se pregăteşte o mare surpriză. Pentru prima oară de la Revoluţie, un turneu final de Campionat Mondial sau European nu se va putea urmări integral pe un post cu acoperire naţională. Confruntată cu probleme financiare, multe dintre ele apărute tocmai din cauza achiziţiilor de drepturi TV pentru competiţiile sportive (cazul Liga Campionilor e cel mai elocvent), Televiziunea Naţională a sublicenţiat drepturile TV pentru Euro 2012 către Dolce Sport.

Acest post poate fi urmărit pe satelit doar pe platforma digitală Dolce, iar pe cablu la Romtelecom (NextGen) şi AKTA, în total fiind 1,2 milioane de clienţi TV care îl pot recepţiona. Adică doar o cincime din totalul abonaţilor TV din România. TVR a plătit pentru drepturile TV ale Euro 2012 9 milioane de euro, iar surse din piaţă spun că Dolce ar fi returnat postului public aproximativ 2-3 milioane de euro din această sumă pentru subcontractarea acestor drepturi.

Parteneriatul dintre Dolce şi TVR a început odată cu actualul sezon din Liga Campionilor, când Dolce Sport a transmis a doua opţiune a meciurilor din grupe, optimi şi sferturi, iar semifinalele şi finala în paralel cu Televiziunea Naţională. Pentru Euro 2012, Dolce Sport va beneficia de un pachet şi mai bun.

Germania - Portugalia şi Franţa - Anglia

Astfel, postul TV va transmite nu mai puţin de 12 meciuri din grupă în direct exclusiv, printre ele fiind chiar derby-uri precum Germania - Portugalia, Portugalia - Olanda, sau Franţa - Anglia. Aceste meciuri, care nu se vor vedea în direct şi pe TVR, vor putea fi totuşi urmărite înregistrat, pe TVR 2, de la ora 00.00, în noaptea de după desfăşurarea lor. Iar celelalte 12 partide, care vor fi transmise live de TVR 1, vor fi preluate, înregistrat, a doua zi, de la ora 12.30, şi de Dolce Sport. Din faza sferturilor, absolut toate jocurile vor fi difuzate în direct atât pe TVR 1, cât şi pe Dolce Sport.

Cele două televiziuni la care se vor vedea meciurile de la EURO şi-au definitivat şi echipele de comentatori. Astfel, TVR îi va avea în Polonia şi Ucraina pe Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin, iar Dolce Sport pe Vlad Enăchescu, Emil Grădinescu şi pe Bogdan Cosmescu.

La fel va fi şi la JO de la Londra

Parteneriatul cu TVR va continua şi pentru a doua mare competiţie sportivă a verii, Jocurile Olimpice de la Londra. Şi acolo, Dolce Sport, care va trimite o echipă de reporteri şi comentatori la faţa locului, a sublicenţiat o parte din drepturi, iar unele competiţii vor putea fi urmărite în exclusivitate pe postul de pe platforma Dolce. La fel, se preconizează că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu următoarea întrecere fotbalistică ale cărei drepturi de transmisie le are TVR, Campionatul Mondial din 2014 (Brazilia).

Poţi vedea meciurile pe site

Pentru cei care nu sunt abonaţi la Dolce TV, există o metodă de a vedea Dolce Sport şi, odată cu acest lucru, şi meciurile pe care acest post le va transmite exclusiv la Euro 2012. Pe site-ul www.dolcesport.ro se poate, doar pentru utilizatorii din România, crea un cont care permite vizionarea programelor Dolce Sport în direct, online. Sunt trei pachete disponibile: 1 euro pentru o zi, 4 euro pentru o lună şi 12 euro pentru patru luni.

Abonaţi TV România

RCS-RDS    2,7 milioane
UPC    1,6 milioane
Dolce    1,2 milioane
Alte companii    0,35 milioane
Total    5,85 milioane

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite