100% la Euro 2008!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins în Luxemburg, scor 2-0, în timp ce Bulgaria a remizat la Tirana. E prima calificare a României la un turneu final după şapte ani de aşteptare Naţionala României e

România a învins în Luxemburg, scor 2-0, în timp ce Bulgaria a remizat la Tirana. E prima calificare a României la un turneu final după şapte ani de aşteptare

Naţionala României e din nou la un turneu final, după o aşteptare de peste şapte ani. Echipa lui Piţurcă s-a impus ieri în Luxemburg, graţie golurilor lui Florentin Petre şi lui Marica, şi a profitat de egalul Bulgariei în Albania pentru a se califica la Euro 2008 cu două meciuri înainte de finalul preliminariilor.

Cu gândul mai mult la meciul de la Tirana, dintre Albania şi Bulgaria, tricolorii s-au lăsat prinşi în jocul anost al luxemburghezilor, dovedind că echipa este dependentă de Adrian Mutu. Daniel Niculae i-a luat locul acestuia pe banda stângă a atacului, însă jucătorul lui Auxerre nu a putut produce ruperile de ritm ale decarului român.

Marica a fost aproape de a schimba jocul în minutul 22, dar a căzut fără să fie faultat la un duel cu portarul gazdelor, Joubert. După aproape o repriză de fotbal precis, luxemburghezii au cedat, oferind României primul gol. În minutul 42, Joubert a respins greşit o centrare venită de la Marica, iar Florentin Petre a împins mingea în plasă pentru 1-0.

Calificaţi la pauză

Atmosfera s-a schimbat pentru elevii tricolorilor încă din timpul pauzei. Au aflat la ieşirea de la vestiare că Albania a marcat Bulgariei şi s-au aruncat asupra porţii luxemburgheze.

Florentin Petre (minutul 50) şi Marica (60) au fost faultaţi clar în careu fără să primească penalty, pentru ca atacantul lui VfB Stuttgart să se răzbune în minutul 61, marcând din pasa lui Daniel Niculae. A fost de ajuns pentru o calificare. România s-a distanţat acum la şapte puncte de Bulgaria, cu două meciuri rămase de disputat.

Stadion: "Josy Barthel" Spectatori: 2.300

LUXEMBURG 0

Joubert - Lang, Wagner, Kinziger, Hoffmann - Mutsch, Payal (`65 Leweck), Peters, Bettmer (`49 Ferreira), Remy - Kitenge (`57 Da Mota).

Antrenor: Guy Hellers

ROMÂNIA 2

Lobonţ - Ogăraru, Tamaş, Goian, Raţ - Dică (`64 Ad. Cristea), Mărgăritescu, Chivu (`86 Ov. Petre) - Fl.Petre, Marica, D. Niculae (`76 Fl. Bratu).

Antrenor: Victor Piţurcă

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Au marcat: / 0-1 Fl. Petre `42, 0-2 Marica `61

Cartonaşe galbene: Fl. Petre


Bulgarii termină în genunchi

Albania - Bulgaria 1-1

Au marcat: `32 Kişişev-autogol/`87 Berbatov

Albania: Beqaj - Curri, Dallku, Dede, Vangjeli - K. Duro, Haxhi (`46 Mukaj), Lala, Skela - Salihi (`73 Bulku), Bogdani.

Antrenor: Otto Baric

Bulgaria: Petkov - Kişişev, Tomasic, Iliev, Wagner - Angelov, S. Petrov (`46 Georgiev), Telkiyski (`46 Yankov) - Popov (`70 Yovov), Berbatov, M. Petrov.

Antrenor: Dimităr Penev

Naţionala lui Dimităr Penev nu a putut scoate decât un egal la Tirana, 1-1 cu Albania. Gazdele au deschis scorul în minutul 32, prin autogolul lui Kişişev, în timp ce Berbatov a marcat singurul gol al bulgarilor. Albania ar fi putut câştiga dacă Skela nu rata un penalty în minutul 90.

Olanda - Slovenia 2-0

Au marcat: Sneijder `13 şi Huntelaar `87

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite