Eugen Trică: "Cinci echipe se bat la titlu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a revenit ieri din Austria, unde nu a pierdut niciun amical, reuşind victorii cu Dinamo Kiev şi WfL Bochum Decarul CFR-ului spune că Steaua, Rapid, Dinamo şi FC

Campioana României a revenit ieri din Austria, unde nu a pierdut niciun amical, reuşind victorii cu Dinamo Kiev şi WfL Bochum

Decarul CFR-ului spune că Steaua, Rapid, Dinamo şi FC Timişoara sunt principalele contracandidate la titlu şi vrea un loc trei în grupele Ligii Campionilor.

Adevarul: Cum a fost stagiul din Austria?

Eugen Trica: Totul bine, mai ales că am jucat cu echipe foarte bune.

Cine te-a impresionat în acest turneu?

Nu pot să spun eu. Să spună poate Andone sau preşedintele. Ştii cum e, dacă lauzi pe cineva se supără alţii.

Andone cum se simte când are de ales din atâţia jucători?

Numai în pielea lui nea Ando să nu fii! Are două echipe, de fapt. Îl aşteptăm şi pe Kone, să vină să joace, să ne ajute.

Anul acesta cu cine crezi că o să vă bateţi la titlu?

Steaua, Dinamo, Rapid şi, să zicem… Timişoara.

Fostul tău coleg de la ŢSKA Sofia, Florentin Petre, s-a dus în Cecenia la Terek Groznâi. Tu spuneai de el că e mai fricos…

Păi, el plângea că a venit la Sofia la bombe şi acum sar bombele la un metru de el. Dacă nu joacă acolo bine românaşii noştri, s-ar putea să-i mănânce şi leii, că am înţeles că patronul de-acolo are şi lei. Numai în pielea lor să nu fii acum.

Probabil că nu se pune problema aşa.

Ei, cu ruşii, stai cuminte, că îi bagă în cuşcă direct. E departe, dar a primit nişte bani pe care nu i-ar fi câştigat în România.

În iarnă se vorbea de o venire a lui Petre la CFR.

Mi-ar fi plăcut, că m-am înţeles mereu bine cu el. Şi cu el, şi cu Pancu, dar asta-i viaţa. Eu le urez baftă multă.
În grupele Ligii pe cine ai vrea?

Nu mai contează! E important că suntem acolo. Ar fi bine să fie două echipe grele şi una mai accesibilă. Dar accesibilă care să fie, Inter Milano? Noi sperăm să prindem locul trei şi să mergem mai departe în UEFA.

De ce nu locul doi?

Hai să nu exagerăm, e mai greu. Dar, cine ştie, poate producem surpriza.

Naţionala?

E un capitol închis pentru mine. Odată ce nu am fost la Euro, acum ce să fac? Să joc în preliminarii pentru Mondial şi după aia să nu prind turneul final? Nu cade bine nici pentru Piţurcă să mă convoace. Între mine şi nea Piţi e o relaţie foarte bună, nu există probleme. Asta nu înseamnă că trebuie să şi fiu la naţională. Piţurcă m-a ajutat pe mine cel mai mult, peste tot pe unde am debutat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite