Etapă decisivă în Olanda, derby de foc la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ligă olandeză îşi va afla astăzi campioana. AZ Alkmaar, PSV şi Ajax conduc competiţia la egalitate de puncte, cu 90 de minute rămase de jucat. În Italia se joacă AS Roma -

Prima ligă olandeză îşi va afla astăzi campioana. AZ Alkmaar, PSV şi Ajax conduc competiţia la egalitate de puncte, cu 90 de minute rămase de jucat. În Italia se joacă AS Roma - Lazio.

Olanda şi Italia vor găzdui cele mai fierbinţi meciuri de fotbal ale sfârşitului de săptămână. În Eredivisie se decide titlul chiar în ultima etapă, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven şi Ajax Amsterdam având fiecare 72 de puncte. În capitala Italiei, Roma lui Chivu va întâlni eterna rivalo, Lazio, în încercarea de a-şi consolida a doua poziţie în Serie A.

Spre deosebire de Ligue 1 sau Serie A, unde se ştiu deja campioanele, prima ligă olandeză pregăteşte o ultimă etapă decisivă. Deşi s-a aflat pe primul loc aproape întregul retur, la o diferenţă considerabilă, PSV Eindhoven a cedat pe final şi a fost egalată la puncte de rivalele AZ şi Ajax. Toate cele trei echipe au 72 de puncte cu o etapă înainte de final.

În ultima rundă, PSV primeşte vizita celor de la Vitesse Arnhem, în timp ce contracandidatele AZ şi Ajax au meciuri în deplasare la Excelsior Rotterdam şi, respectiv, Willem Tilburg. Cum departajarea se face la golaveraj, Alkmaar are nevoie de o victorie pentru a-şi adjudeca titlu, fără să depindă de celelalte rezultate.

Ogăraru poate fi văzut live pe Sport Klub

Fundaşul lui Ajax, George Ogăraru, susţine că nimeni nu se aştepta la un asemenea final de campionat. "Nici nu ne gândeam că PSV mai poate pierde titlul. Suntem bucuroşi că avem şansa de a ieşi campioni, dar acum ne gândim toţi la punctele pierdute. Cu un punct în plus, era cu totul altă situaţie. AZ e favorită, are cel mai bun golaveraj. Nu cred că noi putem învinge la Tilburg, la cel puţin opt goluri diferenţă. Oricum, marea dramă e pentru PSV. Au avut şi 12 puncte avans la un moment dat. O să fie o tragedie pentru ei dacă nu ies campioni", a declarat fostul stelist.

Ogărăru poate fi văzut azi în direct pe Sport Klub, care transmite în direct partida dintre Wilem Tilburg şi Ajax, de la 15.30. PSV şi AZ Alkmaar vor juca de la aceeaşi oră. Tot duminică, de la 16.00, AS Roma (n.r. - locul doi în serie A) va întâlni pe Lazio (n.r. - locul trei) în derby-ul etapei din Italia. Pe lângă spectacolul dintre cele două echipe, meciul anunţă un duel incendiar şi în tribunele stadionului Olimpico.

Cele două galerii sunt considerate printre cele mai bine organizate din Italia, având totuşi o istorie comună umbrită de două incidente grave.

În 1979, fanul lazial Vincenzo Paparelli a fost ucis după ce o petardă aruncată de un fan al Romei l-a lovit în ochi.

A fost primul deces din istoria fotbalului italian.

În 2003, un derby a fost amânat după ce fanii Romei au anunţat că un copil a fost ucis de poliţie la scurt timp de la începerea meciului. Ancheta poliţiei din Roma a scos la iveală faptul
că zvonul era fals.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite