Eroul Habana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul sud-african a egalat recordul de opt eseuri înscrise la o Cupă Mondială, deţinut de neozeelandezul Jonah Lomu În cea de-a doua semifinală a Campionatului Mondial de rugby,

Jucătorul sud-african a egalat recordul de opt eseuri înscrise la o Cupă Mondială, deţinut de neozeelandezul Jonah Lomu

În cea de-a doua semifinală a Campionatului Mondial de rugby, Africa de Sud s-a impus fără probleme în faţa reprezentativei Argentinei, scor 37-13. Cu două eseuri marcate în acest meci, sud-africanul Bryan Habana a ajuns la un total de opt reuşite la Cupa Mondială, izbutind astfel să egaleze recordul neo-zeelandezului Jonah Lomu, stabilit în 1999. În finala de pe 20 octombrie, împotriva Angliei, Habana poate depăşi acest record.

Născut la 12 iunie 1983, la Benoni, Gauteng, Habana a mai reuşit alte 22 de eseuri pentru Springboks. Astfel, el a ajuns la o medie remarcabilă de aproape un eseu pe meci, înscriind 30 în 34 de jocuri, fiind mai bun chiar decât legendarul Lomu, care a avut 37 de încercări în 63 de partide disputate. Sud-africanul este, poate, cel mai rapid rugbist în activitate, el reuşind să alerge suta de metri în 11 secunde, ceea ce este o performanţă destul de bună chiar şi pentru un sprinter.

De exemplu, la data de 31 decembrie 2006, Daniel Cojocaru era deţinătorul recordului naţional pe această distanţă, pe care a reuşit să o parcurgă în 10.21 secunde. "Este senzaţional faptul că am egalat recordul lui Lomu. Dar, mai mult mă bucur că mi-am ajutat echipa să meargă în finală. Abia aştept jocul contra englezilor ca să marchez şi acolo unul-două eseuri", a precizat tânărul de 24 de ani.

Nelson Mandela ar putea veni la finală

Preşedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, şi poate fostul preşedinte Nelson Mandela (în vârstă de 89 de ani) vor asista la finala Cupei Mondiale de rugby, programată pe 20 octombrie pe arena Stade de France.
"Ne bucurăm să avem o asemenea susţinere. Nu sunt sigur sută la sută că dl. Mandela va veni, desigur acest lucru depinde de starea sa de sănătate, dar el a fost invitat şi sunt convins că va fi alături de noi dacă va putea. Oricum, preşedintele Mbeki va fi alături de noi şi sperăm ca acest lucru să ne aducă noroc", a precizat antrenorul sud-africanilor, Jake White.

>> Este senzaţional faptul că am egalat recordul lui Lomu. Dar mai mult mă bucur că mi-am ajutat echipa să meargă în finală.

Bryan Habana

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite