Eroina Huţupan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul joc al grupei principale de la Dijon, România a învins Coreea de Sud, scor 31-27, la Mondialul de handbal feminin. Evoluţia portăriţei a fost impecabilă. La fel ca în partida

În primul joc al grupei principale de la Dijon, România a învins Coreea de Sud, scor 31-27, la Mondialul de handbal feminin. Evoluţia portăriţei a fost impecabilă.

La fel ca în partida din grupa preliminară, contra Chinei, România a început extrem de prost jocul de ieri împotriva Coreei de Sud, fostă campioană olimpică, dar a revenit în joc în partea a doua. Handbalistele lui Tadici îşi păstrează încă invincibilitatea.

Astfel, după 15 minute de joc, asiaticele aveau un avans de cinci puncte pe tabela de marcaj, scor 5-10. Apărarea foarte avansată a sud-coreenelor, dar şi multiplele greşeli neforţate ale "tricolorelor" au dus la această diferenţă. În acel moment a intrat în scenă Luminiţa Huţupan, care a închis poarta timp de patru minute, ceea ce a permis României să se apropie la trei goluri.

La pauză, fetele lui Tadici au intrat cu un deficit de un gol, 14-15. În partea a doua însă, România a început mai bine şi a trecut în avantaj după cinci minute, scor 17-16, iar lui Tadici îi revenise inima la loc. Dar două atacuri ratate ale româncelor şi Coreea de Sud era iar în avantaj. Apoi s-a mers cap la cap până când Luminiţa Huţupan a revenit în prim-plan.

În minutul 44, ea a apărat o lovitură de la şapte metri şi ne-a permis să trecem în avantaj cu un gol. Peste trei minute, Huţupan mai respinge trei aruncări consecutive, iar acest lucru ne permite să ne distanţăm la două goluri.

"Suntem în grafic"

De atunci, România a marcat de şase ori, iar adversarele noastre, de numai două ori. Scor final 31-27 şi România face patru puncte în această grupă principală. "Suntem în grafic, avem patru victorii şi dorim să urcăm în clasament.

Toată echipa a luptat şi este bine că am câştigat. Mă bucur că în repriza a doua Huţupan a fost un factor decisiv, dar ea a fost ajutată foarte mult şi de flancul stâng al apărării", a spus Tadici, la final.
Următorul joc va avea loc mâine, cu Spania (19.30, TVR 2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite