Eroi naţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Egiptului a fost primită cu entuziasm la Cairo de fani şi de autorităţi. Cel de-al şaselea triumf al "faraonilor" la Cupa Africii, 1-0 cu Camerun în finală, a declanşat

Selecţionata Egiptului a fost primită cu entuziasm la Cairo de fani şi de autorităţi.

Cel de-al şaselea triumf al "faraonilor" la Cupa Africii, 1-0 cu Camerun în finală, a declanşat nebunia în ţara piramidelor. Milioane de egipteni au dansat până dimineaţa, iar câteva mii de persoane au petrecut noaptea la aeroportul din Cairo, pentru a fi de faţă la sosirea favoriţilor.


Preşedintele Hosni Mubarak, însoţit de cei doi fii ai săi, Alaa şi Gamal, şi de alţi oficiali au întâmpinat echipa la coborârea din avion, în salonul prezidenţial al aeroportului. Bucuria câştigării trofeului de către Egipt a depăşit graniţele ţării. Atât Regele Abdallah al Arabiei Saudite, cât şi preşedintele sudanez Omar al‑Bechir i‑au trimis lui Hosni Mubarak mesaje de felicitare pentru "această mare victorie arabă".


Secretul supremaţiei Egiptului în Africa, unde a câştigat al doilea trofeu suprem consecutiv, este dat şi de numărul mare (17) de jucători care evoluează în campionatul intern. Spre deosebire de egipteni, toate celelalte sfert finaliste s-au bazat în principal pe jucători care evoluează la cluburi din Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite