Emi Isailă, o fugă prin Stockholm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilian Isailă, redactor şef-adjunct al cotidianului "Adevărul", ia startul în maratonul de la Stockholm azi, la ora 15.00. La competiţie participă 20.000 de alergători din întreaga

Emilian Isailă, redactor şef-adjunct al cotidianului "Adevărul", ia startul în maratonul de la Stockholm azi, la ora 15.00. La competiţie participă 20.000 de alergători din întreaga lume.

Jurnalistul şi-a propus să parcurgă distanţa de 42,195 kilometri în mai puţin de trei ore şi două-zeci de minute. Dacă va reuşi acest lucru, se va califica pentru maratonul de la Boston din anul 2009. Această cursă este cea mai veche din lume. Oraşul american este primul care a organizat un maraton în anul 1897. "Pentru mine e foarte important să obţin un timp calificabil pentru Boston, dar am şanse 50% să reuşesc. Pentru a alerga 42 de kilometri în 200 de minute, chiar trebuie să trag de picioare", a declarat ziaristul.

Emilian Isailă are 40 de ani. A alergat în toamna anului trecut la maratonul de la Budapesta. A început să se antreneze din ianuarie 2007, când avea 98 de kilograme la o înălţime de 1,81 metri. Înaintea cursei de azi cântăreşte 74 de kilograme.

"Am început să alerg şi să ţin un jurnal on-line (blog) despre felul cum mă antrenez pentru a lupta împotriva sedentarismului care distruge viaţa adulţilor şi copiilor. Am ales să-i explic fiicei mele importanţa sportului prin exemplul personal", a povestit Emilian Isailă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite