Emeric Ienei: "Este greu când ai cinci jucători ieşiţi din formă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Domnule Ienei, ce şanse de calificare daţi Stelei?- Deocamdată, eu zic că şanse există. Totul porneşte de la 0-0, aşa că Steaua trebuie să aibă încredere. - Cum pot roş-albaştrii să

- Domnule Ienei, ce şanse de calificare daţi Stelei?
- Deocamdată, eu zic că şanse există. Totul porneşte de la 0-0, aşa că Steaua trebuie să aibă încredere.
- Cum pot roş-albaştrii să obţină calificarea?
- În primul rând, Steaua trebuie să-şi propună să câştige la Sevilla. Atacând, îţi asiguri defensiva, pentru că este foarte important ca să nu primim gol. Jucătorii trebuie să joace curajos, pentru că, altfel, spaniolii sunt periculoşi pe propriul teren.
- Ce se întâmplă acum la Steaua?
- Este un moment mai delicat. Oricum, Cosmin Olăroiu este un antrenor căruia eu îi prevăd o carieră frumoasă. Dar echipa a intrat într-un fel de degringoladă. Este vorba de cinci jucători care şi-au pierdut forma sportivă, Neşu, Dică, Paraschiv, Boştina şi Nicoliţă. Când se întâmplă cu unul-doi jucători mai merge, dar cu cinci e foarte greu.
- Ce se poate face într-o asemenea situaţie?
- Păi, prioritatea antrenorului trebuie să fie aducerea acestor jucători la o formă mai bună. Chiar dacă timpul este scurt, acest lucru se poate face prin antrenamente speciale, foarte scurte, dar intense Este important ca jucătorii să-şi recapete plăcerea de a juca.
- Poate construi Steaua de acum o echipă ca aceea din 1986?
- Sunt convins că toţi jucătorii de acum îşi doresc să ajungă să lupte pentru câştigarea Cupei Campionilor. Eu i-am văzut pe jucătorii de acum că sunt profesionişti şi pot ajunge departe. Însă realitatea de acum e alta şi este greu să ajungi la performanţe ca acelea pe care le-am obţinut noi acum 20 de ani. Echipa de atunci, pe lângă valoare, avea şi o putere psihică deosebită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite