Emeric Ienei: "Steliştii nu trebuie să se mulţumească cu atât"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua avertizează că greul de-abia de acum începe. Pericolul cel mai mare pentru trupa lui Olăroiu ar putea fi sentimentul că mai mult

Antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua avertizează că greul de-abia de acum începe. Pericolul cel mai mare pentru trupa lui Olăroiu ar putea fi sentimentul că mai mult nu se poate.
- V-a surprins victoria Stelei la Kiev?
- Nu neapărat, chiar dacă scorul a fost, într-adevăr, cam mare. Ce a jucat miercuri seară, Steaua joacă de mult timp. S-a văzut că jucătorii evoluează de mult timp împreună. Întotdeauna, încă de pe vremea CCA-ului, Steaua a jucat altfel decât celelalte echipe româneşti, mai în viteză, mai direct pe poartă.
- Care sunt meritele lui Olăroiu?
- Meritele le au împreună, echipa şi Olăroiu. Antrenorul, pentru că a dat indicaţiile potrivite şi a ales cei mai în formă jucători. Fotbaliştii, pentru că au reuşit să interpreteze partitura stabilită.
- Are Steaua puncte slabe în acest moment?
- După această victorie se poate spune că, deocamdată, Steaua nu are puncte slabe. Însă greul de-abia de acum începe. Trebuie concentrare maximă la partida cu Lyon. Este foarte important ca jucătorii să-şi dorească mai mult, să nu se mulţumească cu ce au reuşit până acum. Dacă îţi propui mult, ai mult. Dacă îţi propui puţin, nu reuşeşti nimic.
- Cât de importantă este o victorie ca aceasta pentru moralul echipei?
- Acum, psihicul jucătorilor este extraordinar. Au debutat cu o victorie în deplasare în faţa unei echipe mari. Tocmai de aceea, trebuie să profite. Totul se poate întoarce însă împotriva lor, dacă va veni o înfrângere la un scor mare. De aceea steliştii trebuie să fie foarte concentraţi la partida cu Lyon, care este o echipă foarte periculoasă.
- Care sunt capcanele în care pot cădea jucătorii?
- Tot aud că Steaua e pe primul loc în grupă, sau că Steaua este cea mai tare din estul Europei. Păi s-a jucat doar o etapă. Mie nu îmi place acest gen de constatări, care pot dăuna jucătorilor. Să aşteptăm ultimul meci, şi doar atunci să ne bucurăm.
- Poate face Steaua faţă atât în campionat, cât şi în Ligă?
- Chelsea sau Barcelona au campionate mult mai tari şi reuşesc să facă faţă. Acum, Steaua are un lot echilibrat valoric şi numeric, astfel că se poate bate cu succes pe toate fronturile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite