Emeric Ienei: "Cehii au gauri in centrul apararii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In aceasta seara, de la ora 21.00, pe stadionul "Gheorghe Hagi", din Constanta, selectionata lui Piturca isi va juca ultima carte in incercarea de a ajunge la CM din Germania. Totodata, Dorinel

In aceasta seara, de la ora 21.00, pe stadionul "Gheorghe Hagi", din Constanta, selectionata lui Piturca isi va juca ultima carte in incercarea de a ajunge la CM din Germania. Totodata, Dorinel Munteanu are sansa sa dispute meciul cu numarul 126 si sa-l depaseasca astfel pe Hagi la numarul de selectii. Chiar daca fotbalistii nostri mustesc de optimism inaintea meciului, strainii nu ne dau mari sperante in fata cehilor. Astfel, la casele de pariuri, o victorie a Romaniei este cotata la 2,70, in timp ce adversarii nostri au o cota de 2,40. Daca cehii se vaita ca au intreaga linie de fundasi in piuneze, atacul ramane punctul forte al selectionatei pregatite de Karel Brukner. In cele opt partide disputate pana acum, cehii au marcat de 28 de ori, ceea ce inseamna o medie de 3,5 goluri pe meci. Forta ofensiva manifestata de catre cehi este reliefata si de clasamentul golgheterilor, care este condus de Jan Koller, cu noua goluri, pozitiile trei si patru fiind ocupate de catre Tomas Rosicky si Vratislav Lokvenc, ambii cu cate cinci reusite. Din pacate pentru noi, un singur fotbalist roman poate concura cu cei, si anume Adrian Mutu, care a marcat de patru ori. Cum in ultimele partide, impotriva Finlandei si Suediei, cehii au primit gol, pentru meciul de sambata, acestia vor pune mai mult accent pe faza ofensiva. "Ne trebuie victorie, deci trebuie neaparat sa inscriem. Rosicky, Baros sau Koller sunt jucatori care o pot face. Am inteles ca terenul este prost, ceea ce dauneaza jocului combinativ, insa trebuie sa fim inteligenti", a precizat Petr Cech, citat de cotidianul "Dnes". In tabara Romaniei, Victor Piturca inca nu stie ce formula de joc va utiliza. Daca la inceputul saptamanii a testat sistemul cu un singur varf, Mutu, ajutat de trei mijlocasi ofensivi, "Piti" pare sa-si fi schimbat planurile in ultimele doua zile. Speriat probabil de gabaritul cehilor, selectionerul pare tentat ca, alaturi de Mutu, sa trimita un jucator inalt, puternic, care sa creeze culoare. Din cate se pare, favorit pentru acest post este Daniel Oprita. "Daca vrei sa castigi, trebuie folosite doua varfuri. Dar, poate ca Piturca are o tactica speciala, cu un varf impins si alti doi jucatori tehnici care sa-l sustina. Calificarea am pierdut-o, asa ca nu mai este presiune pe jucatori. Acum e vorba de mandrie", ne-a declarat Emeric Ienei. Fostul selectioner ne-a dezvaluit ca centrul apararii cehe reprezinta calcaiul lui Ahile pentru trupa lui Brukner. "Cehia este o nationala valoroasa, dar au si ei slabiciuni. In centrul apararii au gauri. Prin tehnica ii putem face acolo. Se dubleaza bine in acea zona, dar fundasii sunt lenti", a mai spus Ienei.

Capitanul cehilor, Galasek, are sanse minime sa joace
Medicul echipei Cehiei, Petr Krejci, a declarat ca, in proportie de 90 la suta, mijlocasul Tomas Galasek, accidentat, nu va putea fi folosit in meciul cu Romania, informeaza cotidianul "Sportovni Noviny". "Desi starea lui s-a ameliorat partial, este putin probabil ca Galasek sa fie folosit sambata. In proportie de 90 la suta, Galasek nu va juca", a spus Krejci. In schimb, mijlocasul Tomas Rosicky, care a acuzat probleme musculare, va fi apt de joc. "Suntem optimisti in privinta recuperarii lui Rosicky", a comentat Krejci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite