Emeric Ienei: "Boro este o echipă de pluton"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul care a cucerit singurul trofeu internaţional din fotbalul românesc, Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua, Emeric Ienei, este optimist în privinţa şanselor de calificare ale

Antrenorul care a cucerit singurul trofeu internaţional din fotbalul românesc, Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua, Emeric Ienei, este optimist în privinţa şanselor de calificare ale roş-albaştrilor în finala Cupei UEFA. "Nea Imi" îi sfătuieşte pe stelişti să-i ia tare pe englezi şi să le arate cine este şeful.
- Domnule Ienei, cum trebuie să joace Steaua ca să se califice?
- Păi, ca să facă cel puţin un meci egal, în deplasare, este necesar ca jucătorii noştri să joace mai mult în terenul advers. Trebuie să aibă un joc elaborat, dar progresiv, adică fiecare atac să fie finalizat. Ei vor transmite astfel mesajul: "Nu am venit aici să pierdem". În plus, steliştii trebuie să-şi ţină adversarii departe de poartă, dar nu prin faulturi în preajma careului.
- Cum vi s-a părut Middlesbrough în meciul tur?
- Nu mi s-a părut o echipă solidă. Au avut doar vreo 25-30 de minute când au contat, în rest au fost puşi la zid de Steaua. Chiar nu m-a impresionat. Din câte am văzut, este o echipă de pluton.
- Cât de mult îi vor lipsi Stelei Paraschiv şi Nicoliţă?
- Nicoliţă este o mare pierdere pentru Steaua, el fiind un fotbalist polivalent. Este bun pe contraatac, dar participă foarte activ şi în apărare. Dacă va fi apt Iacob pentru meci, atunci în locul lui Bănel ar putea intra Opriţa. Daniel a arătat şi în meciul cu Farul că se descurcă foarte bine pe spaţii largi. Paraschiv este un foarte bun mijlocaş de acoperire, dar este mai uşor de înlocuit, cu Lovin.
- Este periculos, pentru Steaua, faptul că Boro a fost eliminată din Cupa Angliei?
- Nu contează asta! Sunt două competiţii diferite. Chiar dacă englezii vor să-şi ia revanşa, şi dorinţa de calificare a jucătorilor noştri este destul de mare.
- Ce le-aţi spune băieţilor înainte de meci?
- Să joace cu curaj, să împingă jocul în jumătatea adversă. Le-aş spune că au o şansă unică, pentru că puţini fotbalişti au şansa, în cariera lor, să joace o finală de cupă europeană.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite