Emeghara a fost coechipier cu Martins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul stelist a jucat la FC Ebedei alături de actuala vedetă a formaţiei engleze Newcastle Fundaşul nigerian al Stelei, Ifeany Emeghara (foto dreapta), face parte dintr-o generaţie de

Noul stelist a jucat la FC Ebedei alături de actuala vedetă a formaţiei engleze Newcastle

Fundaşul nigerian al Stelei, Ifeany Emeghara (foto dreapta), face parte dintr-o generaţie de tineri fotbalişti printre care se numără Obafemi Martins (foto stânga), vedeta lui Newcastle United, şi Stephen Makinva, atacantul celor de la Lazio.

Emeghara a fost coleg cu cei doi la clubul FC Ebedei, care în prezent activează în liga a doua nigeriană, cunoscut drept o adevărată pepinieră pentru echipa naţională a statului african. Martins şi Makinva s-au transferat în Italia, la Inter, respectiv Reggiana, iar Emeghara a plecat în Serbia, unde a jucat pentru Teleoptik Belgrad şi Partizan Belgrad, înainte de a veni în România, la Poli. Anul trecut, Emeghara a fost convocat la echipa naţională a Nigeriei în vederea Cupei Africii, dar fundaşul a refuzat să meargă pentru că nu a dorit să piardă pregătirea de vară cu Poli Timişoara.

Variantă pentru tricolorii lui Piţurcă?

Deoarece postul de fundaş stânga la echipa naţională a României rămăsese descoperit, anul trecut s-a luat în calcul naturalizarea lui Emeghara, care ar fi putut juca pentru tricolori. Selecţionerul Victor Piţurcă nu este entuziasmat de idee, dar nici nu exclude această posibilitate. "Nu vreau să iau în calcul acum această variantă. Totuşi, pentru ca să joace la naţională, trebuie să-şi dorească mai întâi el acest lucru", a precizat Piţurcă.

Paraschiv costă un milion de euro

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este dispus să-l lase să plece în străinătate pe mijlocaşul Sorin Paraschiv contra sumei de un milion de euro. "În momentul de faţă, Sochaux, Strasbourg şi Energie Cottbus sunt echipele interesate să-l achiziţioneze. Sper ca în această săptămână să primesc o ofertă concretă", a declarat impresarul Aurel Damian. Paraschiv are cele mai multe jocuri în cupele europene din lotul Stelei (46), aflându-se pe locul doi în topul all-time după Marius Lacătuş (70).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite