Emanuel Gyeneş a terminat în primii zece debutanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celălalt român participant la ediţia din acest an a celebrei competiţii, Marcel Butuză, a abandonat, în timp ce francezul Francois Vulliet şi austriacul Martin Freinademetz, care au mers sub

Celălalt român participant la ediţia din acest an a celebrei competiţii, Marcel Butuză, a abandonat, în timp ce francezul Francois Vulliet şi austriacul Martin Freinademetz, care au mers sub licenţă românească, au încheiat în primii 100

Duminică s-a încheiat ediţia cu numărul 29 a Raliului Dakar, una obişnuită per ansamblu, dar cu lucruri noi şi îmbucurătoare în ceea ce priveşte participarea românească.

Din cei doi români prezenţi la startul întrecerii la clasa moto, Emanuel Gyeneş şi Marcel Butuză, primul a izbutit să ducă la bun sfârşit provocarea durei competiţii, terminând pe locul 46, cea mai bună clasare a unui motociclist român în trei ediţii de participare. Rezultatul este cu atât mai bun pentru tânărul pilot, cu cât el a reuşit să se claseze la final pe poziţia a noua în ceea ce înseamnă clasamentul debutanţilor. Pe de altă parte, Mani a izbutit să-şi îndeplinească şi obiectivul propus înainte de plecarea spre Dakar, o clasare între primii 50 de piloţi.

Din păcate, mult mai experimentatul Marcel Butuză nu a putut să-şi îndeplinească visul de a ajunge până în capitala Senegalului. Braşoveanul a fost nevoit să renunţe după prima jumătate a concursului din pricina unei defecţiuni suferite la ambreiaj. Pentru români, competiţia nu s-a oprit aici însă, francezul Francois Vulliet şi austriacul Martin Freinademetz fiind alţi doi piloţi care au mers la Dakar sub licenţă românească, terminând între primii 100 de motociclişti. Primul a încheiat pe 83, în timp ce Freinademetz s-a situat pe poziţia a 90-a. Cel care a reuşit să ajungă în cel mai scurt timp în punctul terminus al întrecerii, zona Lac Rose din capitala Senegalului, a fost francezul Cyril Despres, podiumul la clasa moto fiind completat de David Casteu şi Chris Blais.

La auto, tot Peterhansel

La auto s-a impus titratul Stephane Peterhansel. Din păcate, nici ediţia din acest an a Raliului Dakar nu a fost lipsită de evenimente tragice, sud-africanul Elmer Symons şi francezul Eric Aubijoux găsindu-şi sfârşitul prin nisipurile africane. Symons a decedat în timpul etapei a patra a competiţiei, în timp ce inima lui Eric a cedat în penultima etapă a traseului, desfăşurată între Tambacounda şi Dakar, intervenţia imediată a echipei medicale nemaiputându-l aduce la viaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite