CICLISM: Elveţianul Fabian Cancellara este primul lider din Turul Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prologul de sâmbătă a fost câştigat de rutierul elveţian Fabian Cancellara, component al echipei Saxo-Bank, acesta terminând traseul în 19,32 minute.

Cancellara este primul purtător al tricoului galben în Turul Franţei şi este urmat în top de spaniolul Alberto Contador (Astana), la 18 secunde, şi de britanicul Bradley Wiggins (Garmin-Slipstream). Armstrong a încheiat pe locul 10, la 40 de secunde de lider.

În ierarhia tricoului verde, clasamentul pe puncte, conduce Oscar Freire, de la Rabobank, urmat de Thor Hushovd (Credit Agricole). Berhard Kohl, de la Gerolsteiner, este lider la „căţărători”, maioul alb cu buline roşii, în timp ce pe treapta a doua se află echipierul formaţiei CSC, Carlos Sastre. Germanul Andy Schleck (CSC) a preluat conducerea în topul celor mai tineri rutieri din „Marea Buclă”.

Prima etapă a celei mai puternice curse cicliste din lume se va desfăşura duminică, între Monaco şi Brignoles. Traseul măsoară 187 de kilometri lungime şi va avea patru căţărări şi trei sprinturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite