"Elefanţii" atacă Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În debutul grupei C, denumită şi "grupa morţii", Argentina are parte de un adversar dificil, Coasta de Fildeş. Chiar dacă sunt debutanţi la Campionatul Mondial, africanii au în lot fotbalişti

În debutul grupei C, denumită şi "grupa morţii", Argentina are parte de un adversar dificil, Coasta de Fildeş. Chiar dacă sunt debutanţi la Campionatul Mondial, africanii au în lot fotbalişti care fac furori în campionatele europene. Didier Drogba (Chelsea), Kolo Toure (Arsenal), Guy Demel (Hamburg) sau Bonaventure Kalou (PSG) sunt jucătorii pe care se va baza Henri Michel în încercarea de a depăşi faza grupelor încă de la prima participare.
"Am progresat foarte mult în ultimul timp şi nu mai facem greşeli. Argentina este o naţiune de fotbalişti, iar selecţionerul lor are de unde alege. Lipsa experienţei se vede la noi şi la olandezi, dar avem jucători talentaţi. În această grupă nu există favorite", a spus Henri Michel. Arsene Wenger, tehnicianul care lucrează cu doi ivorieni, Toure şi Eboude, crede că africanii vor fi surpriza Mondialului. "Coasta de Fildeş este singura naţională, ce nu este favorită, care poate surprinde la acest CM. Dacă reuşesc să iasă din grupa C, cu greu o să mai poată fi opriţi", a spus Wenger. Cele două naţionale s-au întâlnit o singură dată, în 1992, în Cupa Confederaţiilor, iar câştig de cauză au avut sud-americanii, care s-au impus cu 4-0. Dar acum, datele problemei sunt altele. "Drogba este un jucător foarte bun şi arată asta tot timpul. Cred că, dacă reuşim să-l neutralizăm, forţa ofensivă a ivorienilor scade dramatic. Este genul de jucător care preferă acţiunile în viteză, aşa că trebuie să fim tot timpul cu ochii pe el", a spus argentinianul Heinze.

Pierd bani mulţi dacă Anglia câştigă Cupa Mondială
Casele de pariuri din Albion se roagă ca naţionala antrenată de Sven Goran Erikkson să intre în posesia trofeului. Motivul? Foarte mulţi englezi au pariat pe succesul lui Rooney&Co, iar casele de pariuri ar trebui să plătească nu mai puţin de 15 milioane de lire sterline "gamblerilor", notează BBC. Miza este uriaşă pentru industria pariurilor, pentru că specialiştii din domeniu cred că englezii vor paria de cinci ori mai mult decât la CM din 2002, adică aproximativ un miliard de lire sterline. Naţionala Angliei este considerată a doua favorită a turneului, având o cotă de 8.50, la fel ca Germania, pe primul loc situându-se Brazilia. În schimb, Trinidad Tobago are cele mai mici şanse de a intra în posesia trofeului, având o cotă de 1001.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite