Egal pentru Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca şi în returul campionatului precedent, rezultatul partidei i-a bucurat cel mai mult tot pe cei din Ghencea. Clujenii au aşteptat cu mult interes partida de aseară cu Dinamo. Amintirea

La fel ca şi în returul campionatului precedent, rezultatul partidei i-a bucurat cel mai mult tot pe cei din Ghencea.

Clujenii au aşteptat cu mult interes partida de aseară cu Dinamo. Amintirea întâlnirii din returul sezonului precedent dintre cele două echipe, în urma căreia au pierdut trei puncte echivalente cu un loc de Liga Campionilor, a născut ambiţii mari în rândul ardelenilor. "Câinii" aveau nevoie ca de aer de victorie pentru a nu pierde contactul cu liderul dar şi pentru a avea linişte înainte de returul cu Elfsborg.

Ca să poţi să câştigi un meci, de foarte multe ori mai ai nevoie şi de alte calităţi, în afară de entuziasm. Clujenii lui Andone au făcut aseară multă risipă de energie, dar au arătat că jocul lor are destule carenţe atunci când în faţă au un adversar de calibru. Culmea este că nici dinamoviştii nu au izbutit cea mai bună prestaţie a lor din actualul sezon, dar au plusat prin pragmatismul instaurat de la venirea italianului Zenga. De altfel, dintr-o astfel de fază a ieşit şi golul marcat de Cristea, cel care a îngropat visele europene ale CFR-ului şi în campionatul precedent. Mijlocaşul a profitat de o neînţelegere între Panin şi Stăncioiu şi a redus asistenţa la tăcere.

Ce a urmat a fost doar o urmărire oarbă a elevilor lui Andone de a restabili egalitatea. Ocazii au fost de partea "feroviarilor", dar Fabbiani a arătat aseară ca un "Căpcăun" fără cap, irosind ocazii după ocazii. Presiunea gazdelor a fost răsplătită spre final de lovitura de cap a lui Didy, din centrarea lui Panin, care i-a reaprins "Fălcosului" speranţa răzbunării.

Cum egalul nu avantaja niciuna dintre echipe, finalul a fost incandescent cu lupta la baionetă. Stăncioiu a scos un gol ca şi făcut după un şut al lui Dănciulescu. Apoi, a fost rândul lui Lobonţ să se afirme în faţa lui Didy. Acelaşi "Danciu-gol" l-a adus pe Zenga în pragul disperării iar pe Stăncioiu pe lista remarcaţilor. Eliminarea lui Tony din minutul 90, pentru două galbene, nu a mai influenţat deloc finalul.
Cum până la final nu s-a mai înscris, aseară după un nou meci CFR - Dinamo de zâmbit au făcut-o tot steliştii, chiar dacă ardelenii sunt pe primul loc.

>> Am arătat că suntem pe un drum bun. Rezultatul a fost echitabil.
Walter Zenga
Antrenor Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite