Echipă sătească în fruntea Bundesligii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două victorii în două meciuri, TSG 1899 Hoffenheim se află pe primul loc în Germania, înaintea lui Bayern München sau Werder Bremen Un sătuc de numai 3.000 de locuitori,

Cu două victorii în două meciuri, TSG 1899 Hoffenheim se află pe primul loc în Germania, înaintea lui Bayern München sau Werder Bremen

Un sătuc de numai 3.000 de locuitori, Hoffenheim, a ajuns să fie cunoscut în întreaga Germanie datorită fotbalului.

După numai două etape, TSG 1899 Hoffenheim este liderul surprinzător din Bundesliga, deşi echipa abia a promovat. Hoffenheim a învins cu 3-0 pe Cottbus şi cu 1-0 pe Borussia Mönchengladbach şi s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului.

Ea ar putea fi detronată de Wolfsburg, care a jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Povestea de succes a clubului a început în 1990, atunci când a intrat pe mâna miliardarului Dietmar Hopp. Fost jucător la Hoffenheim şi fondator al companiei de soft SAP, Hopp a investit 150 de milioane de euro pentru a duce echipa dintr-o ligă de amatori până în elita fotbalului german.

Transferuri de milioane

Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei este brazilianul Carlos Eduardo. El a fost cumpărat de la Gremio pentru o sumă record de 8 milioane de euro. Tot la TSG 1899 a mai decis să joace şi internaţionalul Per Nilsson, cel mai bun fundaş suedez al anului 2006.

În afară de jucători, echipa şi-a adus şi un antrenor cu mare experienţă în Bundesliga. Este vorba despre Ralf Rangnick, fost tehnician la Stuttgart şi Schalke 04.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite