Echipa Lituaniei, mereu surprinzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, lituanienii au reuşit să termine la egalitate cu Italia, Spania sau Germania. Mai mult, ei au învins Ucraina şi Scoţia România debutează astăzi în preliminariile

În ultimii ani, lituanienii au reuşit să termine la egalitate cu Italia, Spania sau Germania. Mai mult, ei au învins Ucraina şi Scoţia

România debutează astăzi în preliminariile pentru Mondialul din 2010 într-un meci contra Lituaniei. Întâlnirea are loc la Cluj, de la ora 21.00, în direct la Antena 1.

După o pauză de 85 de ani, România revine la Cluj-Napoca. La 1 iulie 1923, România a învins Cehoslovacia cu 6-0, însă jocul de astăzi, cu Lituania, se anunţă mult mai greu. Chiar dacă lituanienii nu s-au calificat niciodată la vreun campionat european sau campionat modial, ei au pus tot timpul probleme în preliminarii.

De exemplu, în preliminariile Euro 2008, ei au remizat pe terenul Germaniei şi au învins Scoţia acasă. Apoi, în preliminariile pentru Euro 2008, au terminat la egalitate cu Italia, într-un joc care a avut loc la Napoli.

Ultima oară când România a dat peste Lituania în meciuri oficiale s-a întâmplat în preliminariile pentru Mondialul din 2002. Atunci, trupa pregătită de Bölöni a câştigat cu 2-1 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu.

Piţurcă cere agresivitate

După antrenamentul oficial de ieri, selecţionerul Piţurcă a atras atenţia asupra dificultăţii jocului cu Lituania. "Lituania e o echipă puternică din toate punctele de vedere, fizic şi tehnico-tactic. Are jucători valoroşi. Aş vrea să fim extrem de agresivi", a spus Piţurcă. Astăzi, în grupa a şaptea, se mai joacă Serbia - Feroe şi Austria-Franţa.

Surprizele Lituaniei

Preliminarii Euro 2008

Italia - Lituania 1-1
Lituania - Ucraina 2-0

Preliminarii CM 2006

Lituania - Spania 0-0
Bosnia - Lituania 1-1

Preliminarii Euro 2004

Germania - Lituania 1-1
Lituania - Scoţia 1-0

Preliminarii Euro 1996

Ucraina - Lituania 0-2
Slovenia - Lituania 1-2
Lituania - Croaţia 0-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite