EXCLUSIV „ADEVĂRUL“ Concluziile lui Balint: probleme pe benzi, jucători blazaţi, amatorism în pregătire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător emblematic al Stelei Gabi Balint a făcut o analiză pertinentă a prestaţiei roş-albaştrilor din meciul cu Twente de pe «Arena Naţională».

Gabi Balint, tehnician aflat momentan fără contract după despărţirea de reprezentativa Moldovei, a urmărit la televizor partida Stelei cu olandezii de la Twente. Balint a acceptat, la iniţiativa noastră, să facă o analiză pertinentă a jocului prestat de roş-albaştrii. Iată, aşadar, concluziile lui Gabi Balint.

1. În prima repriză, Steaua a stat bine fizic, a făcut un presing foarte bun, dar acţiunile ofensive au fost haotice. Mingea a circulat întâmplător. Se vede că echipa mai are nevoie de două-trei săptămâni pentru a atinge vârful de formă. Acum e undeva pe la 60% din potenţial. În repriza a doua s-a resimţit din plin o scădere fizică, de unde a rezultat şi jocul mai slab al Stelei.

2. Steaua n-are om de gol, un atacant care să marcheze. Tatu creează frumos, este tehnic, penetrant, dar nu marchează. Un atacant bun, de talia Stelei trebuie să aibă o medie de măcar jumătate de gol pe meci, dacă nu chiar de un gol. Ei bine, asta le lipseşte roş-albaştrilor şi asta se vede cel mai bine pe tabela de marcaj. Rusescu e creativ, dar nu ajunge să finalizeze din interiorul careului, mai mult o face din afară. Nikolici a fost foarte slab, mă şi mir de ce n-a fost schimbat la pauză. Nici el nu este tipul de atacant pur-sânge, marcator veritabil. Cred că Mihai Costea trebuia să joace mai mult.

3. Nu există echilibru pe zone. Majoritatea, dacă nu chiar toate atacurile olandezilor s-au purtat pe flancul lor stâng. Ei au simţit că acolo sunt probleme şi cu Dănănane şi cu Rusescu. Primul nu face deloc faza defensivă şi a fost făcut terci de Ola John, acest puşti teribil. Apoi, sunt mulţi jucători pe flancul drept, Tănase, Florin Costea, Latovlevici, Pârvulescu, chiar şi Brandan, în timp ce pe dreapta vorbim doar de Chipciu şi de Dănănae, primul accidentat iar al doilea cu lacune. Nici Martinovici n-a jucat mai bine. Şi el a avut probleme 30 de minute cu Ola Jhon, primind de altfel şi un cartonaş galben.

4. Amatorims în pregătire. Balint a amendat faptul că roş-albaştrii au făcut antrenamente jenante în zilele premergătoare partidei de joi seară. În primul rând că, repet, echipa se află de.abia la 60% din potenţial. Poate ar fi fost mai bine să atingă de acum vârful de formă. Dar, aşa e în România. Există această pauză destul de lungă în iarnă în care fiecare antrenor ăşi dozează pregătirea astfel încât echipa să atingă vârful de formă prin martie. Dar, nu e treaba mea să comentez prea mult pe tema asta. Ilie Stan ştie mai bine cum stă treaba acolo. Oricum, căderea fizică a echipei din partea a doua poate fi pusă şi pe această seamă.

5. Brandan, un jucător blazat. L-am urmărit special pe Brandan în acest meci şi mi s-a părut o mare diferenţă între jucătorul de anul trecut şi cel din meciul cu Twente. Faptul că a ratat transferul în China, că n-a fost lăsat să plece, s-a simţit în jocul argentinianului. Dincolo de faptul că nu e puternic fizic, că n-are viteză şi că nu ştiu dacă locul lui este acolo, Brandan mi s-a părut un jucător blazat.

6. Tătăruşanu n-a greşit la gol. Au apărut multe discuţii după faza golului. În manualul de fotbal, ca să zic aşa, se spune că în momentul în care un atacant advers scapă singur spre poartă, portarul este obligat să iasă şi să închidă unghiul. În faza noastră, Ola John îl depăşise deja pe Brandan, argentinianul n-avea cum să-l mai prindă şi deci, Tătăruşanu a procedat corect. În caz contrar, John s-ar fi apropiat mult de poartă şi poate ar fi marcat undeva prin lateral şi tot ar fi ieşit discuţii. Trebuie apreciată execuţia lui John, care a fost impecabilă!.

7. Şanse de calificare. Logic, după ce am văzut în meciul tur, Steaua n-are mai mult de 1-2% şanse de calificare. Este evident o diferenţă între cele două echipe, dacă nu de valoare măcar de formă. Twente este o echipă legată, se vede că are meciuri în picioare, relaţii de joc, organizare foarte bună.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite