1.500 € pentru un meci din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baremele financiare pe care le primesc arbitrii de fotbal din primul eşalon au crescut în ultimii trei ani de aproape cinci ori Chiar dacă nu este recunoscută oficial, meseria de arbitru a

Baremele financiare pe care le primesc arbitrii de fotbal din primul eşalon au crescut în ultimii trei ani de aproape cinci ori

Chiar dacă nu este recunoscută oficial, meseria de arbitru a devenit deosebit de rentabilă în România după ce Federaţia Română de Fotbal a crescut remuneraţia acesteia.

Să fii arbitru în Liga lui Mitică înseamnă să ai şi avantaje, dar şi dezavantaje. Printre cele din urmă ar fi invectivele cu care sunt gratulaţi sau acuzele ce li se aduc de către oamenii din fotbal şi de spectatori.

De anul acesta, "oamenii în negru" au un mare plus în dreptul lor în ceea ce priveşte veniturile obţinute pentru munca prestată pe terenul de joc. Comitetul Executiv al FRF a decis să crească indemnizaţiile arbitrilor, care au ajuns să fie de cinci ori mai mari decât erau în 2005.

Pe vremea lui Ion Crăciunescu, un central primea 325 de euro, un asistent, 200, rezerva, 100, iar cazarea, transportul şi masa erau asigurate de cluburi. Acum, un central primeşte 53.000.000 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro.

Din ceea ce primesc acum din partea cluburilor, arbitrii trebuie să-şi plătească singuri transportul din localităţile de domiciliu până în cele unde se dispută partidele, cazarea la hotelurile convenite între cluburi şi FRF (deseori, câte două nopţi) şi masa.

Un central de top poate ajunge să conducă aproximativ 20 de partide pe sezon, ceea ce înseamnă un venit de 30.000 de euro, minus cheltuielile aferente.

Balaj spune că este OK

Gheorghe Constantin, preşedintele CCA, a apreciat actualele bareme ca fiind suficiente. "Eu spun că, în condiţiile economice ale ţării noastre, aceste bareme sunt suficiente. Dacă ne raportăm la alte ţări cu fotbal dezvoltat, acestea sunt mai mici", a precizat Constantin.

Unul din arbitrii importanţi ai României, Cristian Balaj, a fost de părere că actuala remuneraţie este corectă. "Dacă ne raportăm la cât câştigă pe lună un profesor, de exemplu, este mult. Dar, dacă ţinem cont, în mediul în care activăm, ce venituri au cei pe care îi arbitrăm, eu zic că acum este OK", a spus Balaj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite