Dumitru Dragomir: "Stângă ar trebui să meargă la psihiatru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără excepţie, aceştia condamnă atitudinea tehnicianului, cerând sancţionarea aspră a acestuia.La Craiova e nebunie. Patronul, Adrian Mititelu, loveşte arbitrii, iar antrenorul îşi bate

Fără excepţie, aceştia condamnă atitudinea tehnicianului, cerând sancţionarea aspră a acestuia.
La Craiova e nebunie. Patronul, Adrian Mititelu, loveşte arbitrii, iar antrenorul îşi bate jucătorii. Ovidiu Stângă a demonstrat că degeaba a jucat ani buni în străinătate, pentru că, o dată întors acasă, a uitat tot ceea ce a învăţat la Salamanca sau Eindhoven. Bătăuşul Stângă nu se află la primul gest de acest fel. În meciul cu Dinamo, tehnicianul l-a "raşchetat" cu crampoanele pe faţă pe Mărgăritescu, dar ce s-a întâmplat la jocul Poli Iaşi întrece orice închipuire. Nemulţumit de prestaţia tânărului Andrei Ionescu, Stângă l-a tras pe jucător de păr, după care i-a aplicat o lovitură de cap în plină figură, demnă de Chuck Norris. şi asta în faţa a mii de spectatori şi milioane de telespectatori. Huliganul nu s-a mulţumit cu atât şi, în drum spre vestiare, l-a altoit şi pe Ovidiu Dănănaie. Reacţia tehnicianului e de neînţeles: "Nu regret nimic. Toată lumea a spus că i-am dat un cap în gură, dar nu este adevărat. I-am dat un cap în cap". "Este un caz fără precedent. O palmă mai merge, dar un asemenea gest nu am văzut în viaţa mea. După părerea mea, ar trebui să se ducă la psihiatru, pentru că există metode să se vindece. Păcat de el că face aceste gesturi huliganice. Mai multe nu vreau să spun, pentru că există comisii abilitate să judece asemenea cazuri", ne-a declarat preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir.Emeric Ienei, cunoscut ca un om echilibrat, care rar face declaraţii incendiare, nu l-a putut ierta nici el pe Stângă. "Mă miră gestul său, pentru că îl ştiam un om echilibrat. Probabil că la Craiova este tensiune foarte mare şi a cedat nervos. Dacă Mititelu a bătut arbitrii, mă întreb unde o să ajungem? şi pe vremea mea mai erau antrenori care mai dădeau în jucători, dar de văzut nu am văzut niciodată aşa ceva. Un tehnician trebuie să-şi domine jucătorul cu intelectul, nu cu pumnul. Îi va fi greu să şteargă această pată urâtă de pe obraz", ne-a declarat fostul antrenor al Stelei şi al echipei naţionale.

Sandu cere măsuri drastice
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, spune că evenimentele de la Craiova vor fi analizate în următorul Comitet Executiv şi că va cere aplicarea celor mai drastice sancţiuni. "Asemenea comportamente au numai animalele. Sunt supărat pe Comisia de Disciplină, pentru că l-a iertat pe Stângă după ce l-a călcat pe cap pe Mărgăritescu. Cât despre Mititelu, am impresia că se crede pe câmp, cu animalele. Nu mi-am închipuit că vreodată am să văd astfel de ieşiri, ale unor oameni care se dau deştepţi", a declarat Sandu. La rândul său, Mircea Rădulescu, directorul şcolii Federale de Antrenori, cere judecarea lui Stângă, dar numai ca jucător, deoarece acesta nu are diplomă de antrenor, fiind încă student la Institutul de Educaţie Fizică din Craiova. "A aplicat disciplina pumnului şi a acţionat ca un cioban. Gestul său vine în contradicţie cu ceea ce fac pe banca tehnică Olăroiu, Răzvan Lucescu şi alţi antrenori din aceeaşi generaţie", a comentat Rădulescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite