Duelul giganţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Manchester United şi Chelsea Londra se înfruntă azi în Supercupa Angliei . Cele mai puternice echipe din campionatul englez deschid noul sezon cu o înfruntare a orgoliilor.

Campioana Manchester United şi Chelsea Londra se înfruntă azi în Supercupa Angliei .

Cele mai puternice echipe din campionatul englez deschid noul sezon cu o înfruntare a orgoliilor. Community Shield este numele partidei de astăzi pentru care cele 90.000 de bilete s-au epuizat de câteva săptămâni. Partida va începe la ora 17:00 şi va fi transmisă în direct de postul Sport.ro.

"Ce poţi să ceri mai mult decât un meci între Chelsea şi Manchester?", a fost întrebarea retorică a portarului londonezilor, Petr Cech, publicată pe site-ul clubului. Campioana Manchester şi câştigătoarea Cupei Angliei, Chelsea, se întâlnesc într-o partidă mai echilibrată ca oricând. Casele de pariuri din toată lumea dau şanse egale de câştig celor două echipe.

Manchester pare totuşi echipa mai solidă, având în vedere campania incredibilă de transferuri. Echipa lui Alex Ferguson a cheltuit 87 milioane de euro în această vară pentru aducerea a patru fotbalişti: Nani, Luis Anderson, Owen Hargreaves şi polonezul Kuszczak.

De cealaltă parte, magnatul rus Roman Abramovici nu a mai aruncat cu banii, Chelsea cheltuind doar 23 milioane de euro pe Malouda, Ben Haim şi Claudio Pizarro. În continuare, echipa lui Jose Mourinho se bazează pe sclipirile atacantului ivorian Didier Drogba, cel care a înscris o "dublă" în partida de pregătire cu Brondby, de săptămâna trecută.

Partida dintre Manchester United şi Chelsea a stârnit un interes enorm în rândul fanilor, biletele pentru cele 90.000 de locuri ale stadionului Wembley fiind vândute de mai multe săptămâni. Managerul lui Manchester, Alex Ferguson, se află la cea de-a 12-a partidă de Supercupa Angliei în carieră.

"Nu pot spune cât de importantă este această partidă, pentru că mereu am considerat-o un joc de pregătire în care am folosit fotbalişti care nu aveau suficiente meciuri disputate", a precizat tehnicianul. Anul trecut, trofeul a fost cucerit de FC Liverpool, care a învins-o pe Chelsea cu scorul de 2-1.

Tradiţie de 99 de ani

Supercupa Angliei, denumită Community Shield, şi-a disputat prima ediţie în anul 1908. Manchester United a întâlnit pe Queens Park Rangers şi a avut nevoie de rejucare pentru a câştiga trofeul. De atunci, echipa de pe Old Trafford a mai câştigat partida de încă 14 ori, fiind la egalitate cu FC Liverpool. Interesant este că, între anii 1949 şi 1993, trofeul era împărţit între cele două echipe în cazul în care partida se termina la egalitate. Astfel, Aston Villa şi West Ham United sunt singurele echipe engleze care au în palmares acest trofeu fără să-l fi câştigat vreodată!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite