Duel de foc în handbalul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Rulmentul face azi la Braşov, de la ora 19.00 (TV Sport), o ultimă încercare de a mai prinde Oltchimul în lupta pentru primul loc. Trupa lui Tadici are patru puncte avans

Campioana Rulmentul face azi la Braşov, de la ora 19.00 (TV Sport), o ultimă încercare de a mai prinde Oltchimul în lupta pentru primul loc. Trupa lui Tadici are patru puncte avans

Ambiţii maxime cu prilejul derbiului Ligii Naţionale de handbal feminin între Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, confruntare ce-i aduce faţă în faţă pe Mariana Târcă şi Gheorghe Tadici, doi rivali care nu şi-au adresat tocmai laude în ultima vreme.

Venit în vară la Oltchim, antrenorul echipei naţionale, Gheorghe Tadici, a adus cu el o suită de jucătoare din lotul naţional, care au călcat totul în picioare în acest sezon şi au acum patru puncte avans faţă de echipa din Braşov, principala contracandidată la titlu. De altfel, patronul vâlcenilor, Constantin Roibu, a fost mai mult decât generos cu salariile oferite jucătoarelor sale, în capul listei aflându-se cel mai bun portar român, Luminiţa Huţupan Dinu, care se apropie de un venit anual de 120.000 de euro, comparabil cu cel al unui fotbalist de top din liga păstorită de Mitică Dragomir. Cum serviciile creează şi pretenţii pe măsură, vâlcencele au ca obiectiv titlul, Cupa Cupelor şi Cupa României. Pentru prima ţintă, Tadici nu îşi face probleme. "Avem deja cinci puncte în faţa lor şi nu patru cum arată clasamentul. Calculez aşa pentru că i-am bătut la 11 goluri în tur şi nu cred că pot să ne bată acum la 12. Oricum, este un derbi doar de conjunctură, că joacă locul unu cu locul doi. Şi atât", spune Tadici.

Braşovencele au o primă de 10.000 de euro!

Antrenoarea braşovencelor susţine că deja şi-a luat gândul de la titlu în acest sezon. "Nu ne mai gândim la campionat pentru că Oltchim are o echipă mult prea puternică şi nu văd cine ar mai putea-o învinge în acest retur de campionat. Chiar dacă batem, nu avem şanse reale", spune Mariana Târcă. Cu toate acestea, motivaţia este mare în tabăra gazdelor, preşedintele Rulmentului, Sorin Târcă, anunţând prime speciale pentru partida de astăzi. "Prima totală este de 10.000 de euro, iar fiecare jucătoare va câştiga în funcţie de aportul ei. Va fi greu să învingem, dar nu imposibil", este de părere Sorin Târcă. Pe de altă parte, miza cea mare este, fără îndoială, participarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, prima poziţie asigurând accesul în tururile preliminare, banii şi imaginea în cea mai importantă competiţie a cluburilor însemnând mai mult decât orice duel câştigat pe plan intern.

Nu avem vreo primă specială pentru că jucăm la Braşov un simplu meci de campionat. Ţinta noastră e calificarea în grupele Ligii Campionilor şi chiar să mergem până în sferturi.
Gheorghe Tadici
antrenor Oltchim

Campionatul e pe planul secund pentru echipa noastră. Ne axăm acum pe cupele europene, acolo unde dorim să ajungem cât mai sus în Cupa EHF. Primul loc e compromis chiar dacă batem.
Mariana Târcă
antrenor Rulmentul

Rulmentul Braşov

Buget - 600.000 de euro

Topul salariilor anuale

Vita Muchina - 90.000 de euro
Mihaela Crăcană - 70.000 de euro
Yeliz Yilmaz - 80.000 de euro
Simona Vintilă - 70.000 de euro

Oltchim

Buget - 700.000 de euro

Topul salariilor anuale

Luminiţa Huţupan Dinu - 120.000 de euro
Steluţa Luca - 90.000 de euro
Valentina Ardean Elisei - 80.000 de euro
Narcisa Lecuşanu - 80.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite