Dubla lui Jula a învins campioana Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul s-a impus ieri în faţa liderului, scor 2-1, graţie unei duble reuşite de Emil Jula, şi rămâne în cursa pentru un loc de Cupa UEFA Intertoto. De partea cealaltă,

Oţelul s-a impus ieri în faţa liderului, scor 2-1, graţie unei duble reuşite de Emil Jula, şi rămâne în cursa pentru un loc de Cupa UEFA Intertoto. De partea cealaltă, roş-albii au dezamăgit mai ales prin portarul Lobonţ, care a greşit de două ori

Deja campioană, Dinamo a înregistrat ieri cea de-a doua înfrângere din actuala ediţie a Ligii I, după cea din tur cu CFR Cluj. Elevii lui Mircea Rednic au căzut pradă Oţelului Galaţi, echipă care vrea să joace în cupele europene în următorul sezon, urmărind un loc de Cupa UEFA Intertoto. Dinamo a deschis scorul, însă gălăţenii s-au impus prin dubla lui Emil Jula, cel mai în formă jucător din echipa lui Petre Grigoraş.

Dănciulescu a deschis balul încă din minutul 2, când a împins în plasă mingea după o lovitură liberă executată de bosniacul Vranjkovic. Având amintirea umilinţei din tur cu Rapid, scor 0-7, spectatorii gălăţeni au răsuflat uşuraţi zece minute mai târziu, când elevii lui Grigoraş au restabilit egalitatea, graţie unei greşeli colective a apărării dinamoviste. Daniel Stan a şutat puternic în bara transversală, la o fază la care Lobonţ era ieşit din poartă, iar mingea a fost împinsă în plasă de Emil Jula. La 1-1, după un start atât de alert, ambele echipe au căutat golul, Niculescu ratând în minutul 24 singur cu portarul, în timp ce, pentru Oţelul, Stan a irosit o ocazie importantă două minute mai târziu.

"Câinii" au avut noroc

De altfel, startul de meci a fost atât de aprins, încât meciul a fost oprit pentru ca jucătorii şi arbitrii să se poată rehidrata. Totuşi, cele două echipe au menţinut acelaşi ritm şi în repriza secundă. Lituanianul Labukas ar fi putut aduce echipa sa în avantaj în minutul 57, însă mingea lovită de el cu călcâiul de la doi metri de poarta lui Lobonţ a fost respinsă dramatic de Moţi. Dinamoviştii nu au mai fost la fel de norocoşi un sfert de oră mai târziu, când Oţelul a preluat conducerea. Emil Jula a reuşit dubla, la o fază la care Lobonţ nu a reuşit să intercepteze o centrare facilă. Atacantul gălăţean a ajuns astfel la al şaptelea gol în ultimele trei etape, după cele reuşite cu FC Argeş (3) şi Rapid (2).

Jula, locul trei în clasamentul golgheterilor din Liga I

Atacantul echipei de fotbal Oţelul a marcat două goluri în partida de ieri, reuşite care l-au propulsat până pe locul trei în clasamentul golgheterilor, cu 14 goluri. Jucătorul de 27 de ani, care a evoluat timp de nouă ani în Divizia B şi în Divizia C, se află la egalitate cu Ionel Dănciulescu, fiind depăşit de Ionel Ganea, cu 15 reuşite, şi Claudiu Niculescu, cel care a înscris de 16 ori. Atacantul a poposit în curtea celor de la Oţelul venind de la Universitatea Cluj, iar gălăţenii nu au plătit nimic pentru aducerea acestuia, în vara anului trecut. În această ediţie de campionat, Jula a mai înscris şi împotriva giuleştenilor, dar şi a steliştilor, aducând chiar victoria echipei sale contra trupei lui Olăroiu. Evoluţiile bune l-au determinat şi pe Victor Piţurcă să-l încerce în trialul desfăşurat la Mogoşoaia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite