Dragomir, susţinută de "generaţia Pavel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel, Irina Spârlea şi Dinu Pescariu sunt cei care şi-au manifestat public susţinerea pentru ca Dragomir să ajungă în fruntea FRT În urmă cu aproape trei luni, Ilie Năstase a

Andrei Pavel, Irina Spârlea şi Dinu Pescariu sunt cei care şi-au manifestat public susţinerea pentru ca Dragomir să ajungă în fruntea FRT

În urmă cu aproape trei luni, Ilie Năstase a demisionat de la Federaţia Română de Tenis, iar pe data de 6 iunie se dă starul înscrierilor pentru funcţia de preşedinte.

Până în acest moment, Ruxandra Dragomir este singura persoană care şi-a anunţat public intenţia de a candida. Căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României este puternic susţinut de aripa tânără a sportului alb, care doreşte o reformă a Federaţiei. Ultimul care şi-a anunţat susţinerea pentru Dragomir este Andrei Pavel.

"Sanda Dragomir pare să fie cea mai potrivită pentru funcţia de preşedinte al federaţiei. O cunosc de mult timp şi, în plus, conduce echipa feminină a României din Fed Cup", a spus "Cneazul", care nu s-a arătat interesat de o muncă de birou. "Sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg la federaţie.

Îmi este greu să trec în federaţie, după ce am fost jucător, care este cel mai plăcut lucru", a mai afirmat Pavel. Ruxandra Dragomir mai este susţinută şi de către Dinu Pescariu, Ilie Năstase sau Irina Spârlea.

"Mie îmi pare foarte rău că a demisionat. Ilie Năstase a fost un preşedinte extraordinar. El mi-a spus că mă susţine şi l-ar fi susţinut şi pe Dinu Pescariu dacă ar fi candidat şi pe orice alt fost jucător. Bineînţeles că, dacă ai o anumită credibilitate, eşti susţinut", spunea Dragomir în urmă cu trei luni.

Se pregătesc mai multe tabere

Din câte se pare, pentru postul lui Ilie Năstase vor mai candida Mihai Rusu, Sever Dron şi Dumitru Hărădău. "Este clar că sunt mai multe tabere, dar fiecare cunoaşte interesul lor, nu interesul general. Actuala conducere a FRT este erodată şi din această cauză tinerii s-au dat cu cei din noul val.

Din câte văd eu, lupta se va da între Dragomir şi Hărădău, ceilalţi doi neavând mari şanse", ne-a spus vicepreşedintele FRT, Alexe Bardan.

În cursa pentru locul de preşedinte, Dumitru Hărădău ar putea fi sprijinit puternic de actualii vicepreşedinţi, Alexe Bardan, Florin Segărceacu şi Adrian Marcu, cei mai afectaţi în cazul în care în fruntea FRT ar ajunge Dragomir.

La Adunarea Generală în care se va hotărî viitorul preşedinte ar trebui să participe 222 de cluburi, iar câştigătorul trebuie să obţină 50%+1 din sufragii.

4 - Numărul de turnee de simplu WTA câştigate de Ruxandra Dragomir în întreaga carieră

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite