Doroftei: „Lucian să nu facă greşelile mele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Moşu“ îi recomandă lui Bute să stea deoparte de orice sursă de stres până la partida cu Mendy ca să nu pice cântarul, aşa cum a păţit-o el în 2003. În urmă cu 8 ani, Doroftei ceda presiunii de a-şi apăra titlul în faţa propriilor suporteri şi nu intra în categorie. Acum, „Moşu“ îl sfătuieşte pe Bute să fie mai strict în programul de pregătire.

Pe 9 iulie, la Romexpo, Bute îşi va pune în joc pentru a opta oară centura de campion mondial al categoriei supermijlocie în versiunea IBF. Teoretic, desfăşurarea galei în România este un mare avantaj, dar tocmai acest lucru se poate întoarce ca un bumerang împotriva lui "Mister KO". 

Staff-ul lui Bute a luat deja măsuri ca gălăţeanul să fie concentrat exclusiv asupra partidei cu Jean Paul Mendy. "Vă rog să staţi cât mai departe de el. Lucian nu trebuie să intre în contact fizic sau verbal cu prea multă lume", a fost rugămintea preşedintelui FR Box, Rudel Obreja, către reprezentanţii presei. Lucian Bute a subliniat şi el că programul său până la partida cu Mendy va fi alcătuit doar din antrenamente, somn şi refacere.

Are de slăbit 5 kilograme

Spre deosebire de Doroftei, care sosea în ţară acum opt ani la meciul cu Miguel Callist cu opt kilograme în plus, Lucian stă ceva mai bine, având doar cinci kilograme peste limita categoriei sale. "Cred că antrenorul Stephane Larouche a căpătat deja mult mai multă experienţă ca atunci şi nu vor mai fi probleme cu greutatea", este optimist Doroftei. "Moşu" a ţinut să-i dea câteva sfaturi lui Bute înainte de partida cu Mendy pentru a nu se mai repeta povestea din 2003, când el nu a reuşit să treacă proba cântarului şi nu s-a mai putut lupta.

"Nu mai contează ce greşeli am făcut eu în 2003, dar e important ca Bute să aibă grijă să-şi respecte cu sfinţenie programul pe care îl are şi să nu se abată deloc de la el, indiferent de ce tentaţii sau probleme apar. Îi urez succes, nu cred că ajung la meci pentru că voi fi plecat din ţară, dar îl voi vedea la televizor", a spus Dorof­tei, care l-a "înţepat" în trecut pe Bute pentru valoarea controversată a adversarilor săi.

"Îl sfătuiesc pe Lucian să-şi respecte cu sfinţenie programul pe care îl are şi să nu se abată deloc de la el, indiferent ce tentaţii sau probleme apar pe parcurs."
Leonard Doroftei
fost campion mondial

5 milioane de euro costă organizarea galei din 9 iulie de la Romexpo.

Un regim spartan de slăbire

Greutatea lui Bute în "viaţa de zi cu zi" este de 82,5 kilograme, dar el trebuie să ajungă la 76,2 kilograme la cântarul oficial dinaintea partidei cu Mendy. În ultimele zile dinaintea marelui meci, Lucian va renunţa total la orice fel de carne şi va trebui să bea cât mai puţină apă. "Nu îi doresc nimănui să fie în pielea mea. După un antrenament în care transpiri câteva kilograme să nu ai voie să bei o picătură de apă nu e ceva tocmai plăcut", a spus Bute la sosirea în ţară.

Greşelile lui Doroftei din 2003

- Doroftei a sosit cu doar 10 zile înainte de meci şi a fost asediat la aeroport de amici, familie şi oficiali.

- Cu o săptămână înainte de duelul cu Callist, "Moşu" vota în cadrul referendumului pentru noua Constituţie a României.

- Cu doar două zile înainte de gală, Doroftei tăia panglica la Ploieşti la inaugurarea Sălii Sportive.

- Dat peste cap de programul încărcat, Leonard nu a reuşit să treacă proba cântarului oficial, având cu 2 kg în plus peste limita categoriei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite