Dorinel, obligat să dea 300.000 de euro lui CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor-jucător al alb-vişiniilor va trebui să restituie 300.000 de euro clubului ardelean şi, dacă va mai fi legitimat ca jucător la altă echipă, va trebui să suporte o suspendare de

Fostul antrenor-jucător al alb-vişiniilor va trebui să restituie 300.000 de euro clubului ardelean şi, dacă va mai fi legitimat ca jucător la altă echipă, va trebui să suporte o suspendare de zece etape.
Întrunită ieri, Comisia pentru Statutul Jucătorului a LPF a decis ca Dorinel Munteanu să plătească suma de 200.000 de euro, clauza de reziliere prevăzută în contractul său cu CFR.
În plus, tehnicianul argeşenilor va mai trebui să restituie 50% din drepturile financiare ca jucător, încasate până la data părăsirii clubului, în cele zece etape din acest sezon. La acestea se adaugă o suspendare de zece etape, dacă va mai dori să evolueze ca jucător. Recursul la această decizie poate fi depus în cinci zile.
Dorinel Munteanu a semnat un contract pe doi ani cu CFR, în 2005, şi a primit o primă de instalare de 100.000 de euro şi un contract de 250.000 de euro pe an. El a părăsit cu scandal gruparea ardeleană, după etapa a 10-a, semnând cu FC Argeş.
"Cred că este o decizie corectă. Cei 200.000 de euro reprezintă clauza de reziliere, iar în plus Munteanu mai trebuie să plătească şi 100.000 de euro pentru că a părăsit clubul fără să ne anunţe. Nu mi se pare o sumă foarte mare, ţinând seama că o va plăti alt club. Dacă Penescu l-a vrut aşa de mult şi are trei milioane pentru transferuri, cum spune, cred că nu va fi nicio problemă", a spus patronul clujenilor, Arpad Paszkany.
"Clauza de 100.000 de euro este pusă la orice jucător. Cred că la aceşti bani s-a referit comisia LPF când a spus că trebuie să restituie 50% din contract. El ori va ataca decizia, ori va încerca o înţelegere cu noi. La altă comisie e posibil orice. Decizia a fost normală, pentru că altfel se risca crearea unui precedent periculos", a spus preşedintele Iuliu Mureşan. Răspunsul lui Dorinel Munteanu a venit scurt: "Nu au cum să-mi ia mie banii, în cel mai rău caz, să mă suspende. Mai este o cale de atac şi decizia finală va fi mâine (n.r. - azi)".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite