Dorinel: "Vin cât e nevoie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probabil cel mai bun om al României în amicalul cu Turcia (2-0), Munteanu vrea să meargă la EURO 2008, când se va apropia de vârsta de 41 de ani Are deja trei echipe trecute în cariera

Probabil cel mai bun om al României în amicalul cu Turcia (2-0), Munteanu vrea să meargă la EURO 2008, când se va apropia de vârsta de 41 de ani

Are deja trei echipe trecute în cariera de antrenor, însă rămâne fundamental pentru naţională.

Intrat la pauză la meciul cu Turcia, de miercuri, Dorinel Munteanu, 40 de ani, a schimbat complet faţa naţionalei lui Piţurcă, iar viziunea şi clasa veteranului au contribuit decisiv la jocul bun arătat de tricolori în a doua parte a meciului, când Dică (61) şi Mutu (70) au reuşit golurile României.

Antrenorul-jucător al Vasluiului spune că suntem ca şi calificaţi la Euro 2008.

- Naţionala a arătat altfel după intrarea ta. Tu cum te-ai simţit pe teren?

- În primul rând, sunt fericit pentru că am câştigat, chiar dacă a fost amical. M-au ajutat foarte mult minutele jucate împotriva Turciei pentru moral. Am văzut că mai pot ajuta naţionala.

- Te îndrepţi spre 40 de ani. Cât crezi că o să mai poţi ajuta?

- Cât va fi nevoie de mine. Mă bucură foarte mult că m-am ridicat la aşteptările domnului Piţurcă. Puţini antrenori aleg să meargă pe mâna unor fotbalişti de vârsta mea. El e unul dintre ei şi îi mulţumesc.

- Dacă vei fi apt din punct de vedere fizic, ai toate şansele să mergi la Campionatul European din Elveţia şi Austria. O să ai aproape 41 de ani atunci.

- Sunt multe lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca eu să ajung acolo. Să fiu sănătos şi într-o formă bună. Mi-aş dori enorm să fiu acolo. De calificat oricum o să ne calificăm, deşi mai avem meciuri grele de jucat.

- Anul trecut ai vrut să te retragi, după scandalul plecării tale de la CFR Cluj la FC Argeş.

- Au fost momente foarte grele pentru mine atunci şi am spus nişte vorbe la supărare. După ce am anunţat că mă retrag, am avut ocazia să mă liniştesc şi să analizez mai bine situaţia. Am revenit pentru că, repet, atâta vreme cât va fi nevoie de mine eu voi juca pentru naţională.

- La naţională îţi vine greu să fii cel care primeşte indicaţii, având în vedere că antrenezi din 2005?

- Când vin la lot gândesc numai ca un jucător şi fac ce spune Piţurcă. Nu-mi permit să fac ceva de capul meu, din respect pentru selecţioner.

- Crezi că vei fi următorul selecţioner al României?

- Nu mă gândesc la aşa ceva, mai am mult de muncit.

"Antrenorii primesc bileţele cu echipa"

Dorinel Munteanu a vorbit şi despre problemele pe care le are la Steaua fostul său coleg din "generaţia de aur", Gheorghe Hagi. "E o situaţie inedită în ceea ce-l priveşte pe Hagi, iar un asemenea scandal a picat cum nu se poate mai prost, înaintea unui meci important în preliminariile Ligii Campionilor.

Eu ştiu că se mai practică în România să se dea bileţele cu echipa antrenorilor", spune Dorinel, care adaugă: "E bine că a îndurat acele momente şi că merge mai departe. Numai un om slab ar fi renunţat aşa de repede".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite