Dorinel Munteanu sare în apărarea lui Piţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 38 de ani, "Munti" continuă să fie sufletul naţionalei. Au existat voci care au spus că prezenţa veteranului pe teren ar fi schimbat faţa jocului practicat de tricolori în Albania. Neinclus

La 38 de ani, "Munti" continuă să fie sufletul naţionalei. Au existat voci care au spus că prezenţa veteranului pe teren ar fi schimbat faţa jocului practicat de tricolori în Albania. Neinclus în lot, din cauza unui deces în familie, Munteanu nu-i poartă pică selecţionerului. Ba din contră, îl susţine: "Piţurcă este foarte bun şi trebuie lăsat să lucreze în linişte".
Evoluţiile neconvingătoare ale echipei naţionale, în special în partida contra Albaniei, i-au nemulţumit pe microbişti, care încep să-şi piardă încrederea în selecţioner. În ambele partide s-a simţit lipsa minţii limpede de la centrul terenului, a servantului cu experienţă, întruchipat în veteranul Dorinel Munteanu. Un deces în familie, care l-a obligat pe "Munti" să rateze reunirea lotului, l-a determinat pe Piţurcă să renunţe la mijlocaş pentru jocurile cu Bulgaria şi Albania. Munteanu a dat dovadă încă o dată de profesionalism, a acceptat decizia şi, în loc să-i poarte pică lui Piţi, sare în apărarea acestuia. "Piţurcă este foarte bun şi trebuie lăsat să lucreze în linişte. Pentru a pregăti naţionala trebuie să te recomande rezultatele, iar federaţia să aibă încredere în tine", a spus Munteanu, care vizează postul de selecţioner al României în viitor. "Nu pot estima în cât timp voi ajunge antrenorul naţionalei. Acum mă concentrez pe CFR Cluj, cu care am contract până în 2007, iar apoi voi vedea", a spus Munteanu. La 38 de ani, mijlocaşul nu se gândeşte să renunţe la cariera de internaţional: "Dacă voi fi convocat, voi răspunde afirmativ. De ce să n-o fac? Nu am fost şi nu sunt supărat pe Victor Piţurcă, iar ce s-a spus că selecţionerul va fi demis şi eu îi voi lua locul, sunt simple zvonuri".

Neînduplecat la club
Dorinel Munteanu nu acceptă nicio abatere de la disciplină la CFR Cluj. Antrenorul-jucător al ardelenilor nici nu se gândeşte să-i ierte pe Mitu şi Târlea, amendaţi şi trimişi la echipa a doua după ce au fost prinşi noaptea în bar. "Jucătorii au greşit, iar acum trebuie să plătească. Cred că e o pedeapsă cruntă, din care învaţă şi ceilalţi jucători. Tot îi aştept să greşească, dar n-o mai face niciunul. Eu nu sunt poliţist să cotrolez jucătorii, dar pe care îl prind că a călcat pe bec, e gata!", a avertizat Munti. Liderul la zi al Ligii I, CFR Cluj, ţinteşte astăzi cea de-a şasea victorie consecutivă, în partida pe care o va disputa pe teren propriu contra Jiului Petroşani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite