Dorinel Munteanu nu a mai ajuns la reunirea lotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă trebuie să regândească strategia cu care va aborda partidele cu Bulgaria şi cu Albania, din preliminariile pentru Euro 2008, unul dintre jucătorii de bază, cel mai selecţionat

Victor Piţurcă trebuie să regândească strategia cu care va aborda partidele cu Bulgaria şi cu Albania, din preliminariile pentru Euro 2008, unul dintre jucătorii de bază, cel mai selecţionat român al tuturor timpurilor, Dorinel Munteanu, rămânând acasă din cauza unor probleme personale.
Ieri dimineaţă, la reunirea lotului reprezentativ în vederea meciurilor de debut în campania de calificare la CE, selecţionerul Victor Piţurcă era îngrijorat de numărul mare de jucători pe care ar fi vrut să-i convoace, dar, din diferite motive, nu a putut. "Avem multe absenţe din cauza accidentărilor. La cele vechi s-a adăugat şi cea a lui Dorin Goian, care are probleme medicale şi nu avea rost să-l chem şi să facă antrenamentele şi să joace cu infiltraţii", a spus Piţi. Tehnicianul a explicat şi absenţa antrenorului-jucător de la CFR Cluj, Dorinel Munteanu. "Am fost anunţat de Dorinel că are probleme personale, i-a murit cumnatul şi trebuie să se ocupe de anumite probleme care au apărut acasă. Nu ştiu sigur dacă va mai veni, dar decât să ajungă la lot joi sau vineri mai bine să nu mai vină. Pentru că el trebuie să fie montat sută la sută pentru acest meci. Mâine (n.r. - astăzi) vă voi spune dacă va mai veni sau nu. M-am gândit să nu mai chem pe nimeni în loc, poate neoficial să luăm un jucător de la Farul, pentru a-l folosi la antrenamente. Oricum, şi în condiţiile acestea, lotul nostru este unul valoros şi sper să ieşim bine din aceste meciuri", a adăugat Piţurcă. "Despre bulgari ştiu tot, aşa cum ştiu tot şi despre echipa noastră. Au şi ei probleme de lot. În orice caz, acest meci este crucial pentru noi. Ca, de altfel, şi cel cu Albania. Dacă vom câştiga cele şase puncte puse în joc, vom lua o opţiune serioasă pentru calificare", a conchis Piţurcă.

Jucătorii cred că adversarii sunt periculoşi
"Momentul adevărului pentru noi va fi când vom obţine o nouă calificare. Bulgaria şi Albania sunt două echipe periculoase. Drumul nostru începe sâmbătă şi sper să înceapă bine", a spus Cosmin Contra. "Avem destule ponturi despre bulgari. Cel mai important lucru pentru ei este că sunt motivaţi foarte bine, că joacă pe mulţi bani. Duminică, în vestiar, mi-au urat baftă şi toate cele bune, în faţă, dar ţineau degetele de la picioare încrucişate. Bine, la fel am făcut şi eu", a declarat jucătorul lui ţSKA Sofia, Florentin Petre. "Sper să ne calificăm la un turneu final, mai ales acum, după ce s-au strâns două campanii consecutive ratate", a precizat căpitanul Rapidului, Vasile Maftei. Imediat după reunirea de la Casa Fotbalului, tricolorii au plecat la Constanţa, unde, pe 2 septembrie, de la ora 21.00, va întâlni Bulgaria. Meciul cu Albania va avea loc pe 6 septembrie, în deplasare, de la ora 20.00.

Lotul lui Piţurcă
Portari: Bogdan Lobonţ (Fiorentina), Dănuţ Coman (Rapid)
Fundaşi: Cosmin Contra (Getafe), Valentin Bădoi, Vasile Maftei (ambii Rapid), Gabriel Tamaş (Celta Vigo), Sorin Ghionea, Petre Marin (ambii Steaua), Cristian Chivu (AS Roma), Răzvan Raţ (şahtior Doneţk)
Mijlocaşi: Bănel Nicoliţă, Nicolae Dică, Sorin Paraschiv (toţi Steaua), Paul Codrea (US Palermo), Răzvan Cociş (şerif Tiraspol), Florentin Petre (ţSKA Sofia), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Laurenţiu Roşu (Recreativo Huelva)
Atacanţi: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (şahtior Doneţk), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Ionel Ganea (Dinamo)

Ganea, surpriza lui Piţi
În locul lui Mugurel Buga, în lotul României a ajuns Ionel Ganea, atacantul dinamovist care în ultima etapă a înscris toate cele patru goluri pentru echipa sa în partida din deplasare cu Universitatea Craiova. "Ionel Ganea nu era în vizorul meu. Jucătorul lui Dinamo a demonstrat că şi-a revenit în proporţie de 60-70 la sută, dar mai trebuie să joace cel puţin două luni, meci de meci, ca să poată ajunge la forma maximă. Singurul motiv pentru care am apelat la Ganea a fost faptul că Mugurel Buga s-a accidentat", a spus Piţurcă.

Dani Coman, posibil titular
România pare a avea mici probleme la postul de portar, titularul de drept, Bogdan Lobonţ, pierzându-şi locul la Fiorentina. "Sper ca el să revină în primul 11 al italienilor cât mai curând", a spus Victor Piţurcă. Tehnicianul ar putea începe partida cu Bulgaria cu celălalt portar din lot, goalkeeperul Rapidului, Dănuţ Coman. Dacă nu va face această mutare începând cu aceste meciuri, Piţi pare decis ca la celelalte meciuri să-l folosească pe Coman, dacă Lobonţ nu va prinde un loc de titular la Fiorentina.

Albanezii au probleme cu stadionul
Partida a doua din preliminariile pentru Euro 2008, ce ar fi trebuit să aibă loc la Tirana, pe 6 septembrie, ar putea să nu se dispute în Albania. "Ei au probleme mari cu stadionul pe care trebuia să aibă loc meciul.
Ceva diferenduri între preşedintele forului lor şi proprietarul arenei. Noi am refuzat o locaţie în provincie şi s-ar putea să jucăm partida cu Albania în altă ţară. Aşteptăm exact să vedem ce ne vor spune în zilele următoare", a precizat selecţionerul "tricolorilor".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite