Dopaţii vin unul după altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Iban Mayo este noul nume de pe lista celor care au luat substanţe interzise pentru un randament cât mai bun în Turul Franţei Nici nu s-a încheiat bine Turul Franţei, şi

Spaniolul Iban Mayo este noul nume de pe lista celor care au luat substanţe interzise pentru un randament cât mai bun în Turul Franţei

Nici nu s-a încheiat bine Turul Franţei, şi cazurile de dopaj încep să provoace noi scandaluri. Ultimul nume pe listă este cel al cunoscutului rutier spaniol Iban Mayo, de la formaţia Saunier-Duval, care a fost depistat pozitiv cu eritropoietină.

Controlul pozitiv al lui Mayo a fost confirmat luni chiar de oficiali ai echipei iberice. Mai mult, aceştia au declarat că testul s-a făcut în chiar ultima săptămână a Marii Bucle. Ciclistul de 29 de ani este al treilea sportiv depistat pozitiv, după Alexandre Vionokourov şi Cristian Moreni. Mayo riscă doi ani de suspendare dacă şi eşantionul B confirmă primul test.

"În conformitate cu dispoziţiile antidoping pe care ne-am angajat să le ducem, rutierul Iban Mayo a fost suspendat până la efectuarea testului B. Dacă acesta confirmă primul control, atunci vom proceda la concedierea ciclistului", au anunţat într-un comunicat oficialii echipei spaniole.

Mayo a încheiat Turul Franţei pe locul 16, la peste 27 de minute în spatele câştigătorului Alberto Contador. Astfel, formaţia germană T-Mobile l-a concediat ieri pe ciclistul Patrik Sinkewitz, care a renunţat să solicite o contraexpertiză la controlul antidoping pozitiv cu testosteron efectuat în urmă cu aproape două luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite