Dopată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Martina Hingis s-a retras din activitate după ce a fost depistată pozitiv cu cocaină la turneul de la Wimbledon din acest an După scandalul din ultimul timp privind

Jucătoarea de tenis Martina Hingis s-a retras din activitate după ce a fost depistată pozitiv cu cocaină la turneul de la Wimbledon din acest an

După scandalul din ultimul timp privind meciurile de tenis aranjate, "sportul alb" a mai primit o lovitură teribilă. Martina Hingis, în vârstă de 27 de ani, şi-a anunţat retragerea din tenis după ce a fost testată pozitiv cu cocaină la turneul de la Wimbledon.

"Am fost bănuită că m-am dopat cu cocaină în timpul turneului de la Wimbledon. Această bănuială este teribilă, determinându-mă să mă retrag. Ştiu că nu m-am dopat şi că sunt inocentă. Mi-era o frică teribilă să iau droguri.

Dar am decis ca din cauza acestor suspiciuni de dopaj, la care se adaugă probleme de sănătate, afecţiunile de la şold şi cele ale vârstei să mă opresc aici cu tenisul de performanţă. Cocaina îţi oferă o stare de euforie, dar eu nu aş putea lovi mingea în această stare. Cred că este imposibil să-ţi menţii coordonarea în timp ce eşti sub influenţa cocainei", a declarat elveţianca.

A câştigat din tenis 20 de milioane $

Martina Hingis, fost lider mondial, a câştigat cinci titluri de Grand Slam la simplu şi alte opt la dublu şi a reuşit să adune în carieră puţin peste 20 milioane de dolari. Aceasta este a doua retragere a jucătoarei, după cea din 2003. Atunci, ea a decis să se retragă din cauza accidentărilor repetate, dar a revenit în circuit trei ani mai târziu. Finalul anului 2006 a găsit-o pe locul 6 WTA, iar în prezent se găseşte pe poziţia a 19-a.

"Martina Hingis este o campioană adevărată, fiind iubită peste tot în lume. Revenirea ei în circuit a fost extraordinară şi a dovediat că poate fi competitivă chiar şi după o lungă pauză. Va fi respectată întotdeauna", a spus Larry Scott, director executiv WTA Tour.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite