Don King organizează meciul lui Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida cu Chad Dawson pentru titlul mondial la categoria semigrea în versiunea WBC a fost "amanetată" de celebrul impresar din box Cel mai tare promotor din boxul profesionist, Don King, a

Partida cu Chad Dawson pentru titlul mondial la categoria semigrea în versiunea WBC a fost "amanetată" de celebrul impresar din box

Cel mai tare promotor din boxul profesionist, Don King, a obţinut dreptul de organizare a meciului dintre Adrian Diaconu şi americanul Chad Dawson, programat cel mai probabil pe 16 septembrie. Pentru drepturile respective s-a dus o luptă destul de aprinsă, oferta maestrului Don, de 1,35 milioane de dolari, depăşind-o puţin pe cea a societăţii româneşti, Gankor Production, care i-ar aparţine lui Cristian Gănescu, omul care are grijă practic de cele două piese de rezistenţă ale noastre în boxul profesionist, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

Gankor Production ar fi oferit 1,1 milioane de dolari, în timp ce clubul InterBox, la care este legitimat boxerul român, nu a izbutit să pluseze decât până la o ofertă de 450.000 de dolari. Dacă data disputării partidei pentru titlul mondial la semigrea nu este încă stabilită, mai există o necunoscută şi în ceea ce priveşte locul de disputare.

Din păcate, este puţin probabil ca partida să se desfăşoare la Montreal (a doua casă a românului, poreclit de prietenii din lumea boxului "Rechinul"), SUA având prioritate. "Don King m-a sunat, dar nu mi-a zis nimic despre locul de disputare al partidei. Dacă i-am putea garanta o sală plină la Montreal şi o reţetă bună pentru televiziune, atunci King s-ar putea lăsa tentat să organizeze meciul aici", sunt speranţele de care se leagă directorul general de la Interbox, Stephan Larouche. Conform înţelegerii, în urma semnării contractului, Dawson va primi 70 la sută din bursa stabilită, în timp ce lui Diaconu îi revin doar 30 la sută.

Şi Bute ar fi pe lista lui Don King

Data de 16 august se anunţă a fi, de asemenea, una importantă pentru clubul InterBox, deoarece
atunci se va anunţa câştigătorul apelului de oferte pentru organizarea meciului pentru titlul mondial la categoria supermijlocie (WBC) dintre românul Lucian Bute şi columbianul Alejandro Berrio. Nu este exclus ca celebrul Don King să facă o ofertă şi pentru meciul lui Bute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite