Doar opt sportivi autohtoni la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 46-a ediţie a „Micii Bucle”, programată în perioada 6-13 iunie, demarează, astăzi, de la Constanţa, cu un start festiv.

Dintre cei 72 de ciclişti din 12 ţări, care şi-au anunţat prezenţa, doar opt vor fi din România. Şase sunt de la Dinamo, singura echipă sută la sută românească, iar ceilalţi doi vor pedala pentru Tuşnad Cycling Team. Distanţa care trebuie parcursă este de 1.119 kilometri, împărţită în şapte etape.

Se vor da premii în valoare de 35.000 de euro, dintre care câştigătorul prologului de mâine de la Constanţa se va alege cu 875 de euro, iar învingătorul de la finalul întregii curse, cu 2.700 de euro.

„Sper ca acest tur să fie unul de nota 10, pentru că s-a depus prea mult efort în organizarea acestui eveniment. Dorim ca România să se claseze pe podium la această ediţie a turului, pentru a simţi răsplătite eforturile noastre”, ne-a spus Ion Badea, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon.

Turul României este de categoria 2.2 (competiţie rezervată echipelor continentale, naţionale, regionale şi de club) şi este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite