Divizionarele A, în luptă cu gerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci cluburi din Divizia A nu se pot pregăti corespunzător din cauza gerului care a lovit România. Poli Iaşi, CFR Cluj, FC Argeş, Jiul şi FCM Bacău au fost nevoite să-şi modifice programul

Cinci cluburi din Divizia A nu se pot pregăti corespunzător din cauza gerului care a lovit România. Poli Iaşi, CFR Cluj, FC Argeş, Jiul şi FCM Bacău au fost nevoite să-şi modifice programul de pregătire din cauza gerului năprasnic. "E groaznic de frig! N-am văzut în viaţa mea aşa ceva. Când am avut programat un antrenament afară, erau -20 de grade. Sper să se mai încălzească, pentru că nu pot risca să-i scot pe jucători pe un asemenea frig", a declarat tehnicianul ieşean Ionuţ Popa. şi antrenorul lui CFR Cluj, Dorinel Munteanu, a fost nevoit să renunţe la câteva antrenamente pentru a nu-şi pune în pericol jucătorii. "Dimineaţa sunt -23 de grade, aşa că alergarea de la 7.30 nu se mai ţine. De altfel, Dorinel a renunţat definitiv la antrenamentele de dimineaţă, făcând doar două şedinţe de pregătire pe zi. O să mizeze mai mult pe antrenamentele în sală, iar alergările se vor face pe la 11-12, când temperaturile sunt mai umane", a declarat preşedintele clubului, Iuliu Mureşan. Tehnicanul lui FCM Bacău, Cristi Popovici, a apelat la sfaturile medicului Teofil Bora pentru a-şi proteja jucătorii. "I-am spus lui Cristi ca fiecare jucător să-şi protejeze gura, astfel încât să respire în fular sau în gulerul unui hanorac. Totodată, durata antrenamentelor va fi ceva mai mică şi vor fi eliminate pauzele, pentru ca jucătorii să fie tot timpul în mişcare", a precizat medicul băcăuanilor.
şunda invocă riscurile meseriei
În ciuda gerului, nu toţi tehnicienii îşi protejează jucătorii. Antrenorul Jiului, Aurel şunda, este de părere că fotbaliştii săi trebuie să acepte riscurile meseriei, chiar dacă la Petroşani s-au înregistrat -25 de grade. "Trebuie să se călească, asta e, nu am ce să le fac. E riscul meseriei", a precizat şunda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite