Divizia a treia din Anglia, peste Liga 1!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În a treia ligă din Albion vin 8.000 de spectatori pe meci, cu 2.500 mai mult decât în campionatul păstorit de Mitică Dragomir Calitatea proastă a jocurilor, eternele scandaluri dintre

În a treia ligă din Albion vin 8.000 de spectatori pe meci, cu 2.500 mai mult decât în campionatul păstorit de Mitică Dragomir

Calitatea proastă a jocurilor, eternele scandaluri dintre conducători şi lipsa de educaţie a fanilor se resimt din plin, alungând lumea de la stadion.

Prin urmare, un campionat precum League One, al treilea eşalon al fotbalului englez (după diviziile din Premier League şi Championship), atrage o medie de 8.000 de spectatori la meci, faţă de 5.510 persoane care asistă la un meci de Liga I.

Situaţia din România este mai apropiată de liga a patra engleză, unde meciurile sunt privite de o medie de 4.000 de spectatori. Civilizaţia engleză face din meciul de duminică o ieşire cu întreaga familie, în timp ce în România, meciurile de fotbal sunt prilejuri de refulare a frustrărilor, de înjurături şi bătăi între fani.

Astfel, iubitorii de fotbal din România preferă să vizioneze partidele la televizor, evitând să meargă la stadion. Media de spectatori la meciurile din Liga I a scăzut cu aproape 2.000 de spectatori faţă de acum patru sezoane. La motivele enumerate mai sus, la scăderea mediei de spectatori a contribuit şi numărul din ce în ce mai mare de transmiteri tv.

Astfel, în ultimul sezon, s-au transmis în general opt partide din nouă pe etapă, existând şi runde în care toate partidele au putut fi vizionate în direct la televizor.

Swansea - Leeds, cât un derby din Liga I

Marile partide din Liga I atrag spectatori mai puţini decât meciurile interesante din liga a treia engleză. În sezonul recent încheiat, meciul Leeds United - Gillingham a fost urmărit pe viu de 38.256 de persoane, iar partida dintre Nottingham Forest şi Yeovile Town a atras 28.520 de spectatori, situaţii care depăşesc orice asistenţă înregistrată la meciurile din Liga I.

La nivel de meci, asistenţa este influenţată de capacitatea arenei, stadionul din Leeds, Elland Road fiind mai mare decât orice stadion din Liga I. Totuşi, general, prima ligă română se poate compara cu liga a treia engleză la nivelul infrasturcturii. Astfel, cele mai mari arene din prima ligă română sunt stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara (32.000 de locuri) şi stadionul Steaua (28.000 de locuri), comparabile cu arenele lui Leeds United (39.000 de locuri) şi Nottingham Forest (30.000 de locuri), cele mai mari din League One.

Este prin urmare uimitor cum echipe anonime, cu arene de puţin peste 10.000 de locuri precum Walsall, Tranmere sau Swindon Towwn, au o medie de spectatori mai mare decât partidele din Liga I.

Iată media asistenţelor

Bundesliga (Germania) 39.683
Premier League (Anglia) 35.990
Primera Div. (Spania) 28.922
Serie A (Italia) 24.076
Ligue I (Franţa) 21.231
Eredivisie (Olanda) 19.090
Premier League (Scoţia) 15.503
Bwin Liga (Portugalia) 11.000

Cifrele reprezintă media de spectatori pe meci din fiecare campionat.

* date obţinute de pe site-ul www.football365.com

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite