Disperare Maxima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiova pare incapabilă să iasă din criză. Echipa nu are antrenor şi nici director sportiv şi este condamnată la retrogradare Şapte înfrângeri consecutive, trei puncte după opt

Craiova pare incapabilă să iasă din criză. Echipa nu are antrenor şi nici director sportiv şi este condamnată la retrogradare

Şapte înfrângeri consecutive, trei puncte după opt etape, lipsa unui antrenor şi un lanţ interminabil al demisiilor sunt datele bilanţului dezastruos al "Ştiinţei" în actualul sezon al Ligii I. Toate acestea transformă partida din etapa următoare cu Dacia Mioveni într-un adevărat derby al supravieţuirii pentru "campioana unei mari iubiri".

Eşecul cu FC Vaslui, de sâmbătă, a accentuat şi mai mult degringolada în care se află Universitatea. După demiterea antrenorilor Florin Cioroianu şi Ovidiu Stângă, corabia în curs de scufundare a "Ştiinţei" a fost părăsită şi de directorul executiv Silvian Cristescu şi de secretarul general Ovidiu Costeşin. Chiar dacă cei doi au declarat că la baza demisiilor au stat motive personale, este limpede că parcursul dezastruos al echipei a dus la plecarea lor. Situaţia nu pare să aibă rezolvare în viitorul apropiat.

Pe bancă, interimar se află secundul Daniel Mogoşanu, iar soluţii pentru un nou staff tehnic nu au fost încă găsite. Patronul Adrian Mititelu se gândeşte la antrenori din Italia sau Olanda, pentru care omul de afaceri pregăteşte salarii totale de aproximativ 600.000 de euro pentru acest sezon.

La fel ca şi înaintea numirii lui Ovidiu Stângă ca antrenor, nici acum Mititelu nu a găsit vreun antrenor străin care să dorească să preia "Ştiinţa". Pe lista patronului s-a aflat şi Gică Hagi, care a refuzat: "Deocamdată am nevoie de linişte. Poate în viitor este posibil să preiau Universitatea Craiova sau alte echipe din Liga I".

Jucătorii tineri şi lipsiţi de experienţă, în care Mititelu şi-a pus toată încrederea, sunt blocaţi psihic şi par incapabili să depăşească starea în care se află. Aşa se face că unul dintre cei mai buni fotbalişti ai "Ştiinţei" în partida de la Vaslui a fost Andrei Ionescu, cel care a revenit la echipă după o pauză de o jumătate de an. Cele şapte înfrângeri consecutive reprezintă cea mai lungă serie de eşecuri din istoria "juveţilor".

Precedentul record al înfrângerilor consecutive suferite de craioveni data din sezonul 1998-"99, când echipa antrenată atunci de Silviu Lung şi Marian Bondrea pierduse şase meciuri la rând. Partida cu Dacia Mioveni de duminică se anunţă un adevărat derby al supravieţuirii în faţa unei contracandidate la evitarea retrogradării.
Se întoarce Nedelescu?

Dacă mulţi fug de "Ştiinţa", se pare că viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, doreşte să se implice la clubul unde în trecut a mai ocupat postul de preşedinte. Conflictul de notorietate dintre patronul Adrian Mititelu şi primarul Antonie Solomon l-a determinat se pare pe Nedelescu să forţeze o apropiere de Mititelu şi de Universitatea Craiova, care să-i consolideze poziţia în faţa electoratului în vederea alegerilor locale de anul viitor, la care principalul contracandidat este Solomon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite