Dinu a pierdut-o pe Silvioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul dinamovist e sfâşiat de durere după ce, în urma unei lungi suferinţe, cea care îi era alături de peste 35 de ani a murit ieri.

Silvia, „Silvioara" cum o alinta Cornel Dinu, a dus mulţi ani o bătălie inegală cu o boală cruntă. Diabetul se instalase în corp şi-n timp a dus la complicaţii: arterită, ciroză, probleme cardiace. Ieri, la ora 4.30, medicii au constatat decesul. Povestea lor a început frumos, pe băncile facultăţii de Drept, iar la doi ani de la absolvire, în 1977, s-au căsătorit. Naşul de cununie a fost marele scriitor Fănuş Neagu, cel care în 1988 i-a fost părinte spiritual şi lui Corneluş, singurul fiu al familiei Dinu. Au făcut notă discordantă faţă de cei din lumea fotbalului şi au rămas uniţi până la capăt. Un drum parcurs în peste 35 de ani.

„Procurorul" a jucat în prima divizie numai pentru Dinamo, iar ea s-a pus în slujba adevărului. A fost jurist la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, apoi consultant juridic la Ministerul Sănătăţii, după care consilier la Spitalul de Oftalmologie, la „Grigore Alexandrescu" şi la cel de Chirurgie Plastică şi Arsuri. La spitalul de „ochi", cum e cunoscut în popor, venea des la control după ce diabetul îi afectase vederea. Aici avea să o cunoască şi pe Monica Pop, doctorul care i-a devenit prietenă apropiată.

"Când intra în spital se ştia că a venit. Era cel mai generos om, le cumpăra copiilor neglijaţi dulciuri, haine, jucării. E greu să vorbim ca şi când nu mai există. Un astfel de om se naşte probabil o dată la un secol", a povestit aceasta. Cu trecerea anilor, sănătatea a devenit tot mai precară, iar "Mister", neputincios, a intrat în depresie. Stare ce s-a accentuat cu fiecare problemă ivită, dispariţia lui Nero, ciobănescul său german, sau a lui Fănuş Neagu, cel mai bun prieten. De supărare, inima i-a cedat, dar a învins. A suportat o operaţie de by-pass coronarian şi a luat-o de la capăt.

Nu mai avea picioare

Corneluş s-a însurat în septembrie, şi alături de Silvia, Dinu şi-a însoţit copilul în faţa altarului. Erau bucuroşi şi aveau o mare dorinţă: să devină bunici. Însă, sfârşitul lui noiembrie a adus veştile rele. "Silvioara" a fost internată de urgenţă la Spitalul Floreasca, iar medicii s-au luptat să o ţină în viaţă. I-au amputat şi piciorul drept, după ce anul trecut suferise aceeaşi intervenţie la membrul stâng. După câteva zile petrecute la secţia de reanimare îşi mai revenise, însă organismul slăbit a fost învins. Aşa cum au anunţat şi doctorii, părea că s-a săturat de spitale, de operaţile suportate şi la Milano şi la Geneva şi-n Bucureşti. De anii de chin.

„La ora 4.30 a fost declarat decesul. Cauza a fost insuficienţă cardiorespiratorie. Am făcut tot ce s-a putut, dar situaţia nu ne-a permis s-o salvăm. De fapt, cred că dânsa nu a mai vrut să trăiască", a spus medicul Şerban Brădişteanu, cel care s-a ocupat de-a lungul timpului de cazul Silviei şi omul care l-a operat pe cord pe „Mister".

" Mamă-mamăăă, ce veste. De când Silvia a intrat în comă nu mai puteai vorbi cu Mister. Nu pot uita cum Silvia şi Cornel Dinu m-au ajutat la începuturile mele la Dinamo. Dumnezeu s-o ierte! "
Ionel Augustin  fost jucător Dinamo

" Este un moment extrem de dificil pentru Cornel Dinu şi familia lui. Sunt alături de el, îmi pare nespus de rău. Nici nu ştiu ce poţi să spui în astfel de momente. În ultima perioadă a traversat situaţii dificile şi trebuie să aibă tărie. "
Mircea Lucescu  fost jucător Dinamo

“Cuvintele sunt de prisos. Ce să spun...  Abia mai am inimă să trăiesc.''
Cornel Dinu soţul Silviei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite