Dinastia Turcu, în Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Turcu, unul dintre acţionarii importanţi ai lui Dinamo, visează ca, în viitor, echipa din şoseaua ştefan cel Mare să fie condusă de fiul său, acum în vârstă de doar 15 ani.

Vasile Turcu, unul dintre acţionarii importanţi ai lui Dinamo, visează ca, în viitor, echipa din şoseaua ştefan cel Mare să fie condusă de fiul său, acum în vârstă de doar 15 ani. Oficialul dinamovist, care a făcut deplasarea cu echipa la Bruges pentru a asista la partida pe care bucureştenii au disputat-o aseară contra formaţiei flamande, a povestit despre visurile lui legate de viitorul "câinilor".
"Băiatul meu cel mic, Marius, care acum are 15 ani, este un dinamovist convins şi se pare că are talent şi la afaceri. Aşa că sper ca, în 10-15 ani, să preia frâiele businessurilor mele, dar să fie implicat şi în conducerea şi finanţarea lui Dinamo. Este un vis de-al meu, aşa cum îmi doream când eram copil, să fiu cândva în fruntea acestui club". Turcu recunoaşte că, în vâltoarea evenimentelor neplăcute pentru Dinamo din sezonul trecut, a avut de gând să se retragă din fotbal. "Erau tensiuni între noi, cei care conduceam clubul, şi am fost descurajat. M-am gândit că poate ar fi mai bine să renunţ şi să las în locul meu pe altcineva care are, poate, idei mai bune. Cristi Borcea a fost însă cel care m-a convins să rămân, pentru că viaţa lui este această echipă. A fost şi vina noastră, a conducătorilor, că echipa nu mergea bine, pentru că certurile de la vârf i-au afectat pe fotbalişti", spune Vasile Turcu, care vrea să demonstreze astfel că, în prezent, la Dinamo este linişte. "Suntem ca o familie, iar Rednic este un psiholog adevărat, pentru că el a făcut ca atmosfera din vestiar să fie excelentă, iar asta se vede în jocul băieţilor. Evident, nu îi poate controla pe toţi, pentru că unii, aşa cum este Ganea, sunt mai impulsivi. Sunt convins însă că Ionel va juca la noi şi în retur. Eu nu am ce să-i reproşez atâta vreme cât înscrie goluri", opinează oficialul roş-albilor. Turcu se gândeşte deja la ce soartă ar putea avea Dinamo la anul, în Liga Campionilor. "Experienţa Stelei ne-a ajutat şi pe noi. Ne-am dat seama că nu te poţi lua la întrecere cu un Mercedes dacă eşti la volanul unui Trabant. Oricum, ca să fim sinceri, nu ai cum să pretinzi că poţi să baţi pe Real Madrid sau pe Lyon. Poate ar trebui să avem un psiholog care să îi pregătească pe jucători pentru meciurile cu echipe mari, pentru că mi se pare inadmisibil să îţi doreşti să pupi mâna unui adversar doar pentru că e celebru. Noi, românii, am bătut pe toată lumea în trecut, doar cu furci şi coase, aşa că ar trebui să avem mai mult tupeu", este de părere acţionarul, în al cărui discurs se simte influenţa apropierii de Cornel Dinu. "Sper ca în cinci ani Dinamo să aibă suficient profit încât să se poată apela şi la autofinanţare, iar în zece să fie pe plus. Atunci vom putea vorbi şi de transferuri de milioane de dolari la această echipă", încheie Turcu planurile sale de viitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite