Dinamo, o victorie chinuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazdele au condus cu 1-0 prin reuşita lui Ioviţă, dar au trebuit să recunoască învinse în urma unor goluri extraordinare semnate de Adrian Cristea şi Claudiu Niculescu După ce Steaua şi

Gazdele au condus cu 1-0 prin reuşita lui Ioviţă, dar au trebuit să recunoască învinse în urma unor goluri extraordinare semnate de Adrian Cristea şi Claudiu Niculescu

După ce Steaua şi Rapid reuşiseră să câştige cu Ceahlăul şi Dacia Mioveni, dinamoviştii aveau mare nevoie de un succes pentru a ţine pasul cu rivalele. Pentru acest joc, Mircea Rednic a păstrat formula de joc cu patru atacanţi, Dănciulescu, Niculescu, Zicu şi Bratu atât de criticată de acţionarul Vasile Turcu, dar de această dată rezultatul a fost favorabil "câinilor roşii".

Dar, pentru aceasta, dinamoviştii au trebuit să muncească mult, pentru că în minutul 24 gazdele au deschis scorul prin Ioviţă, care a prins un şut senzaţional de 15 metri. Dar, zece minute mai târziu, Adrian Cristea a reuşit egalarea, cu un voleu de excepţie de la marginea careului. Cum până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, cele două formaţii au intrat la cabine la egaliate. Imediat dupa reluare însă, Niculescu îşi aduce aminte că este cel mai bun executant de lovituri libere din prima ligă şi îl execută pe Barbu de la 25 de metri.

La buzoieni au intrat pe teren atât antrenorul principal Ioan Viorel cât şi secundul Romică Bunică iar atacurile au crescut în intensitate. Guriţă, Bunică, de două ori, şi Ion Viorel nu au putut însă să-l învingă pe Lobonţ. În minutul 83, atacantul împrumutat de la Steaua, Mihai Guriţă, a căzut în careu după un contact cu Moţi, dar centralul Ionel Ivan a lăsat jocul să continue.

În acel moment, stadionul a luat foc şi a început să strige "Hoţii, Hoţii", deşi decizia centralului fost corectă. Acest eşec le-a produs o pagubă destul de consistentă jucătorilor echipei gazdă, care aveau promişi 10.000 de euro la un eventual succes şi 5.000 de euro la un egal.

"Câinii roşii" au sărit la bătaie

Fanii campioanei s-au dat iar în petec, de data aceasta la Buzău. După ce înainte de meci au avut o rundă de bătăi cu oamenii de ordine, ei au reînceput scandalul în minutul 24, atunci când gazdele au deschis scorul. În acel moment, un număr de 30 de ultraşi dinamovişti au încercat să spargă cordonul forţelor de ordine şi să ajungă la sectorul ocupat de suproterii echipei gazdă. Jandarmii au intervenit în forţă în rândul suporterilor, lovind mai multe persoane cu bastoanele din dotare.

Fanii "câinilor roşii" au ripostat lovind şi ei cu beţele de la steaguri. După aproximativ zece minute, spritele s-au calmat. Prezent la meci, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost extrem de supărat de ceea ce a văzut şI a spus că aceste "animale" ar trebui trimise în puşcărie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite