Dinamo, două etape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost pedepsit de Comisia de Disciplină după ce fanii alb-roşilor s-au bătut cu jandarmii la Buzău. Următoarele două partide acasă vor fi fără

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost pedepsit de Comisia de Disciplină după ce fanii alb-roşilor s-au bătut cu jandarmii la Buzău. Următoarele două partide acasă vor fi fără spectatori

Chiar dacă directorul executiv al "câinilor", Cristi Borcea, susţinea, miercuri, că echipa sa va primi doar un avertisment, Comisia LPF a suspendat ieri stadionul campioanei pentru două etape şi a aplicat clubului o amendă de 50.000 de RON.

În urma acestei decizii, Dinamo va juca partidele de pe teren propriu cu FC Vaslui şi Dacia Mioveni fără spectatori. Verdictul Comisiei de Disciplină a stârnit nemulţumirea conducătorilor dinamovişti care au anunţat prin managerul general, Petre Buduru, că vor face apel. "Nu mi se pare o decizie corectă, întrucât nu suntem recidivişti, dacă ne luăm după ultimul regulament", a precizat oficialul alb-roşilor. Acelaşi motiv a fost invocat şi de directorul executiv Cristi Borcea, care se aştepta doar la un avertisment şi amendă pentru clubul său.

Borcea acuză Steaua şi FC Vaslui de implicare

"În paragraful 44 din noul regulament scrie foarte clar că nu se consideră recidive sancţiunile aplicate pe baza regulamentelor anterioare", a declarat Borcea, miercuri, pentru postul Telesport, pretinzând astfel că Dinamo nu este recidivistă.

În plus, Cristi Borcea a spus că fanii dinamovişti au avut circumstanţe atenuante pentru că au fost incitaţi de un individ care după golul Gloriei Buzău s-a bucurat ostentativ spre galeria dinamovistă şi a început să cânte imnul Stelei. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că acel personaj este un subofiţer MApN. "Am venit cu argumente clare că suporterii noştri au fost instigaţi.

Din punctul meu de vedere nu am scăpat uşor. Suntem afectaţi ca şi echipa, pentru că noi facem toate eforturile să ne încadrăm în legislaţie", a spus şi Petre Buduru, reprezentantul lui Dinamo la şedinţa de ieri. Dinamo poate beneficia de aportul fanilor doar dacă organizează partidele la cel puţin 100 de km de Bucureşti, pe un stadion omologat pentru Liga I. Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat pentru postul Telesport că, în acest caz, trebuie să se bată cu Steaua şi FC Vaslui.

"Nu mă încântă cu nimic această suspendare. FC Vaslui nu are niciun avantaj de pe urma acestei decizii. Un meci de fotbal fără spectatori este trist, nu mai are farmec", a precizat finanţatorul vasluian, Adrian Porumboiu. Borcea a avertizat că doreşte să planteze câte doi suporteri dinamovişti în galeriile Stelei şi Rapidului pentru a plăti cu aceeaşi monedă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite