Dinamo si Poli Timisoara, cele mai in forma echipe din Divizia A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doua dintre candidatele la titlul, Dinamo si Poli Timisoara, au inceput furtunos noua editie a Diviziei A. Dinamo a reusit scorul primei etape, dupa ce a surclasat pe Otelul Galati, echipa care nu

Doua dintre candidatele la titlul, Dinamo si Poli Timisoara, au inceput furtunos noua editie a Diviziei A. Dinamo a reusit scorul primei etape, dupa ce a surclasat pe Otelul Galati, echipa care nu mai cedase in fata "cainilor", pe propriul teren, de zece ani. Dupa o prima repriza in care fundasii galateni s-au intrecut in executii penibile, Dinamo conducea cu 2-0 prin golurile lui Daniel Munteanu (26 - autogol) si Baltoi (37). Repriza secunda a gasit o echipa Dinamo dezlantuita care si-a umilit definitiv partenera de antrenament, prin dubla lui Ianis Zicu (72, 75). Onoarea gazdelor a fost salvata de Badescu, marcatorul unicului gol galatean din minutul 89. Tehnicianul "cainilor", Ioan Andone, a recunoscut ca nu se astepta ca echipa sa sa castige la o diferenta atat de mare. "Ne-am temut de acest meci atat din cauza faptului ca nu am castigat de foarte multi ani la Galati, cat si pentru ca era prima etapa. Am beneficiat insa si de problemele de la Galati", a declarat Andone. De partea cealalta, antrenorul "otelarilor", Aurel Sunda a criticat dur linia defensiva a echipei sale. "Nu am avut niciodata un debut atat de slab, in toata cariera mea de antrenor. Practic, meciul a inceput de la 2-0 pentru Dinamo. Din pacate compartimentul defensiv, cel care in trecut dadea siguranta echipei, astazi a dezamagit", a explicat Sunda.
Timisoara viseaza cu ochii deschisi
Poli Timisoara a inceput in tromba noul sezon invingand fara drept de apel, cu 3-0, "sora" Politehnica Iasi. Formatia care la mijlocul saptamanii trecute a fost egala lui Juventus Torino, a deschis repede scorul prin Gigel Coman in minutul 13, diferenta fiind repede marita de ghanezul Osei (35). Chiar daca au redus turatia motoarelor dupa pauza, banatenii au mai inscris o data prin Silvasan (82), ducand scorul la proportii de neprezentare. Entuziasmati de jocul favoritilor, fanii timisoreni au afisat un banner pe care scria "2004-2005, Episodul 1", dorind sa sublinieze faptul ca la sfarsitul acestui sezon, Poli va castiga titlul. Chiar daca echipa sa a reusit o victorie lejera, tehnicianul Cosmin Olaroiu crede ca succesul a fost adus de realizarile personale si nu de organizarea jocului. "A fost un meci foarte greu, pentru ca noi am cheltuit foarte multa energie, si fizica, si psihica, in meciul cu Juventus. Am discutat foarte mult cu jucatorii, ca sa-i mobilizez pentru acest meci, dar pentru nivelul din Romania este foarte greu sa joci meciuri la trei zile. Am reusit sa inscriem mai mult ca urmare a realizarilor personale, decat in urma unei bune organizari a jocului", a declarat Cosmin Olaroiu. La meciul cu Politehnica Iasi, galeria gazdelor, "Comando Viola" a sarbatorit zece ani de la infiintare. Fanii timisoreni au primit felicitari din parte jucatorilor lui Poli care au iesit pe teren purtand un banner pe care scria: "10 - La multi ani Commando Viola".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite