Dinamo nu vrea să renunţe la Ionel Ganea şi Ze Kalanga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că ambii jucători sunt pe picior de plecare, oficialii "câinilor roşii" fac eforturi disperate pentru a-i menţine în lotul dinamoviştilor

parcursul echipei din acest sezon, situaţia este cu totul alta. Astfel, Ganea a declarat că, în proporţie de 99%, va părăsi gruparea pregătită de Mircea Rednic, însă oficialii dinamovişti nu vor să se despartă de atacant.
"Jucătorul mai are contract un an şi jumătate cu Dinamo pentru că suntem foarte aproape de câştigarea titlului şi automat, în vară, contractul lui se va prelungi. Nu mai putem suporta aceste discuţii permanente cu un jucător care, e adevărat, dă totul în teren, dar cum se termină meciul are ceva de comentat. Sper să-şi dea seama că este luat la mişto de toţi cei care vor să-l influenţeze, să strice atmosfera la Dinamo. Noi suntem dispuşi să continuăm cu Ganea, dar nu vom mai tolera nimic de la niciun jucător. Orice ieşire în decor de acum încolo va fi drastic sancţionată. Avem un retur foarte greu şi avem nevoie de linişte", a spus directorul executiv al "câinilor roşii", Cristi Borcea, la un post de televiziune. În ceea ce priveşte viitoarea destinaţie a fotbalistului, Argeşul lui Dorinel Munteanu pare a fi în pole-position, dar piteştenii nu vor să intervină în scandalul dintre atacant şi clubul Dinamo. "Ganea este sub contract. Dacă reuşeşte să-şi ia dezlegarea, atunci îl iau. Deci, nu m-am înţeles cu el şi nici nu am avansat vreo sumă în ceea ce priveşte salariul acestuia", ne-a spus ieri finanţatorul lui FC Argeş, Cornel Penescu. Contractul lui Ganea expiră abia la vară, aşa că, dacă vrea să plece la o altă echipă, jucătorul o face numai pentru o sumă de bani, dinamoviştii intenţionând să ceară 200.000 de euro.
Angolezul, la Sivaspor?
În afara lui Ganea, un alt fotbalist este pe cale să plece de la Dinamo. Astfel, cotidianul turc "Fotomac" a scris ieri că mijlocaşul Ze Kalanga s-a înţeles deja cu gruparea Sivaspor în privinţa unui transfer. Tehnicianul prim-divizionarei aflate pe locul 10, Uygun Bulent, a discutat deja cu angolezul şi l-a convins să semneze, fotbalistul urmând să se prezinte la echipă după această pauză competiţională. Informaţia însă a fost infirmată de acţionarul Vasile Turcu. "De la Dinamo nu pleacă niciun jucător fără acordul lui Mircea Rednic. Ze Kalanga nu se duce nicăieri. Cred că turcii nu mai au ce să scrie şi au inventat povestea asta", a spus Turcu.
L-au luat pe Vranjkovic
Dinamo a început campania de transferări în forţă, reuşind ieri să-l cumpere pe mijlocaşul Vojislav Vranjkovic, de la Pandurii Târgu Jiu. "Dinamo mi-a făcut o ofertă avantajoasă, atât în ceea ce priveşte banii, cât şi jucătorii pe care urmează să ni-i cedeze. Noi ne-am înţeles, acum urmează să mai discutăm şi cu fotbaliştii pe care urmează să îi cedeze Dinamo la Pandurii", a declarat preşedintele clubului oltean, Marin Condescu, care a precizat că în această tranzacţie intră jucătorii Iordache şi Dedu, care joacă deja la Pandurii şi în cazul cărora s-a convenit să li se prelungească cu trei ani contractele cu formaţia olteană. În plus, "câinii roşii" mai sunt dispuşi să cedeze la Pandurii şi alţi patru jucători - Scarlatache, Bălţoi, Tameş şi Petre Iancu - cu care urmează se se poarte discuţii.

Turcu: "Copos îl ameţeşte pe Ganea!"
Oficialul susţine că Rapidul s-a băgat pe fir
Acţionarul dinamovist crede că în spatele ieşirilor nervoase ale atacantului ar sta patronul Rapidului, care îl momeşte pe fotbalist cu un contract pe o perioadă de cinci ani.
- Domnule Turcu, ce se întâmplă cu Ganea de vrea să plece?
- Ce să se întâmple? I-a promis unul că-i dă contract mai mare. Îl ameţeşte Copos că-i dă contract pe cinci ani. Copos îi păcăleşte pe mulţi. Chiar şi pe Răzvan Lucescu l-a păcălit. El are o vârstă, dar nimeni nu-i dă un contract pe o perioadă atât de lungă. De fapt, pot să fac asta, apoi dau un Regulament de Ordine Interioară şi-l distrug. Îl ţin la mine pe durata contractului şi nu mai vede bani. Să se gândească că are doi copii mici şi să rămână la Dinamo.
- Mai există vreo şansă de împăcare?
- El are contract cu Dinamo până la vară. Am mare respect pentru el, dar are nişte ieşiri necontrolabile. El trebuie să-şi respecte contractul până la vară, iar atunci vom vedea dacă o să vrea să mai joace la noi. Dacă vrea neapărat să plece, aduce toţi banii pe care i-am investit în el şi poate să se ducă unde vrea. În caz contrar, să-şi respecte contractul aşa cum a fost semnat. Nu poate să-şi bată joc de noi. Trebuie să ne respectăm reciproc.
- De multe ori s-a spus că motivul nemulţumirii atacantului ar fi salariul. Cât adevăr există în această ipoteză?
- Păi, vă spun eu câţi bani câştigă Ganea. El primeşte 300.000 de euro anual, iar cu impozite ajunge să câştige 500.000 de euro. Eu nu cred că este chiar un venit mic. (B.P.)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite