Diaconu a pierdut titlul mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Rechinul“ a suferit prima înfrângere la profesionişti şi nu mai are centura WBC la semigrea, care îi aparţine canadianului Jean Pascal. Adrian Diaconu este primul pugilist profesionist din România care pierde titlul de campion mondial în ring.

„Rechinul“ a pierdut la puncte în faţa canadianului Jean Pascal, într-un meci disputat în sala Centre Bell din Montreal, în faţa a 15.000 de spectatori. Cu o tactică bine pusă la punct, pugilistul nord-american a reuşit chiar să-l trimită la podea pe român, în repriza a cincea.

Chiar dacă Adrian Diaconu a „alergat” după KO, năpustindu-se asupra lui Pascal, acesta a rezistat până la sfârşit. „Mă aşteptam să vină şi să se lupte, dar el doar dădea pumni şi fugea. A boxat inteligent“, a declarat dezamăgit, la finalul partidei, Diaconu.  Noul campion a recunoscut că strategia sa de a se eschiva a dat rezultatele scontate: „A fost planul meu să mă eschivez cât mai mult, deoarece sunt mai rapid şi mai deştept decât el şi ştiam că românul va obosi. Am procedat cum mi-am propus şi de aceea sunt noul campion”.

Cei doi pugilişti se cunosc destul de bine. Pe lângă faptul că ambii trăiesc în Canada,  Diaconu şi Pascal s-au ma întâlnit o dată în ring, în 2004. Atunci, canadianul era la amatori şi se antrena pentru Olimpiadă, alegându-l ca „saprring” pe profesionistul Adrian Diaconu.

„A fost nevoit să părăsească ringul după doar câteva şedinţe. Pentru orgoliul unui profesionist este foarte dureros să fie dominat de un amator. Sunt convins că nu a uitat acel moment” şi-a adus aminte Pascal.

A treia centură pierdută de boxerii români

Al patrulea pugilist român care a ajuns campion mondial în boxul profesionist, după Mihai Leu, Leonard Doroftei şi Lucian Bute, Adrian Diaconu este, până în acest moment, singurul român care îşi pierde centura în ring.

Astfel, în 1997, Mihai Leu a renunţat la titlu din motive medicale, în timp ce Doroftei a pierdut centura şase ani mai târziu, deoarece a depăşit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Singurul care încă mai ţine de centură este Bute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite