Dezastru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> România - Franţa 0-5 şi tricolorii se întorc la baraj. Întâlnirea a costat enorm şi a fost prost organizată. Echipa de Cupa Davis a României nu a reuşit să câştige nici în acest

>> România - Franţa 0-5 şi tricolorii se întorc la baraj. Întâlnirea a costat enorm şi a fost prost organizată.

Echipa de Cupa Davis a României nu a reuşit să câştige nici în acest an în faţa Franţei, iar rezultatul întâlnirilor directe a devenit 1-8. Singura noastra izbândă în faţa "cocoşului galic" fiind înregistrată în 1974, la Bucureşti, în semifinalele competiţiei. Dar, în afara acestor date statistice, în memoria tuturor va rămâne crasa lipsă de organizare.

Competiţia a debutat prost pentru ai noştri, Federaţia Română de Tenis fiind acuzată că a cheltuit nu mai puţin de 450.000 de euro pentru această întâlnire, de cinci ori mai mult decât la o dispută obişnuită.

Din aceşti bani, 200.000 de euro au fost daţi de Agenţia Naţională pentru Sport, 50.000 de euro de Primăria Sibiu, iar alţi 200.000 de euro ar fi reprezentat sponsorizări, bani despre care însă Ilie Năstase a spus că n-au intrat în federaţie, ci au reprezentat premierea jucătorilor.

Apoi, sala mult prea mică, dar şi obligaţiile federalilor, care au aruncat cu invitaţii în stânga şi în dreapta, au făcut ca numai 100 de bilete să fie scoase la vânzare. Ciudat este faptul că nici acestea n-au ajuns în totalitate în posesia publicului, iar la meciurile de vineri bişniţarii roiau la intrarea în arenă şi vindeau un tichet, pentru un meci de simplu, cu 100 lei!

În aceste condiţii, nu a mai mirat pe nimeni că multe locuri din sală au rămas libere, mai ales că toţi cei care au primit invitaţii nu prea s-au sinchisit să apară. Deranjat probabil de toate aceste acuze, directorul general al FRT, Dumitru Hărădău, a anunţat că întâlnirea de la Sibiu este ultima jucată de România în sală. "Este ultima dată când jucăm Cupa Davis în sală. Nu se poate să nu avem o sală de 4.000 de locuri. Nu vom mai putea obţine de la ITF o altă derogare pentru a juca într-o sală aşa de mică", a declarat Hărădău.


Găleţi prinse de tavan!


Organizarea jocului de Cupa Davis a lăsat de dorit. Gestionarea proastă a bugetului sau numărul mic de bilete pus la vânzare, aproximativ 100, au fost completate şi de probleme legate de acoperişul spart. Astfel, în timpul jocului de dublu, copiii de mingi au intrat de mai multe ori pe teren pentru a şterge picăturile căzute pe greensetul sălii. Problema a fost parţial rezolvată după ce organizatorii au prins nişte găleţi de tavan pentru ca jocul să nu mai fie întrerupt din acest motiv.

Tsonga a dansat până la 4 dimineaţa!

Francezii au petrecut sâmbătă noapte. După ce perechea de dublu Clement/Llodra a obţinut al treilea punct, francezii şi-au permis iarăşi să se relaxeze. Astfel, ei au au fost la clubul Liquid din Sibiu pentru a celebra calificarea în sferturile de finală. Aici, Gilles Simon, jucătorul de rezervă, şi Richard Gasquet au băut şampanie în valuri. Vedeta a fost Tsonga care a dansat pe una dintre mese, după ce îşi dăduse cămaşa jos.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite