Dezastru pentru cine pierde Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli şi Rapid au avut evoluţii catastrofale în campionat, iar câştigarea trofeului ar putea salva un sezon compromis În această seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1, Rapid

Poli şi Rapid au avut evoluţii catastrofale în campionat, iar câştigarea trofeului ar putea salva un sezon compromis

În această seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1, Rapid şi Poli Timişoara vor trage cortina peste ediţia 2006/2007 a fotbalului românesc. În joc este şi scaunul lui Răzvan Lucescu.

Rapidiştii au ajuns la Timişoara încă de joi noapte, iar meciul din Cupă reprezintă ultima lor şansă de a salva un sezon modest şi de a juca în cupele europene.

"Noi ştim ce înseamnă să te bucuri de victorie în Cupă, anul trecut am simţit acest lucru, acum vrem la fel. Suntem bucuroşi că Timişoara a cerut control antidoping. Şi noi am cerut de multe ori aşa ceva şi a fost mai bine. Mai mult, corect ar fi fost ca finala să fie arbitrată de o brigadă străină, aşa cum a fost la CFR Cluj - Steaua sau în derby-urile bucureştene", a precizat Răzvan Lucescu. La rândul său, antrenorul secund al giuleştenilor, Viorel Moldovan, aflat la ultimul meci din cariera de jucător, a afirmat că îşi doreşte să-şi învingă fosta echipă: "E ultimul meci al meu şi îmi face plăcere să joc la Timişoara împotriva fostei mele echipe. Vreau să câştigăm în această atmosferă extraordinară de pe stadionul <> . Ar fi o mare dezamăgire dacă nu vom câştigă trofeul, o înfrângere ar însemna practic un sezon ratat".

Fără Dani Coman în teren

Pentru meciul de astăzi, alb-vişiniii nu pot conta pe Dani Coman, care, chiar dacă a reluat antrenamentele, încă nu este apt să intre în poartă. Plusul de motivaţie a timişorenilor de a-şi adjudeca Cupa este dat şi de faptul că partida se joacă pe terenul acestora.

"Pentru un tehnician tânăr, un asemenea trofeu ar însemna foarte mult la început de carieră. Se întâmplă o dată la o sută de ani ca o echipă să joace finala pe teren propriu. Ar fi un dezastru pentru Poli pierderea finalei Cupei României. Din acest motiv pregătesc câteva surprize pentru acest meci. Afirm cu siguranţă că Poli are faţă de cupele europene. La început voi avea încredere în arbitri. Sper să nu greşească şi să nu fiu nevoit să-mi pierd încrederea pe parcursul jocului", a declarat Valentin Velcea.

FCU Poli - drumul spre finală:

3-1 (Pleşan 13, Bălace 15 p, Izvoranu 68 / Daminuţă 31) cu FCU Poli II
2-0 (A. Cristea 20, 50) cu CFR Cluj
2-1 (Bucur 38, 81 / Sfârlea 90) cu Poli Iaşi
1-0 (McKain 45) cu Steaua

Rapid - drumul spre finală:

4-0 (Griffiths 14, Zicu 28, 45, Burdujan 87) cu CSM Râmnicu Vâlcea
1-0 (Bădoi 34) cu Univ. Craiova
2-0 (Zicu 99, I. Ganea 105) cu FC Argeş
2-0 (Zicu 10, V. Moldovan 78) cu Pandurii

Augustus se aştepta la delegare

Finala va fi arbitrată de către Augustus Constantin, care se află pentru prima oară în această postură. Centralul a declarat ieri că era normal să fie delegat la finala Cupei României, în ciuda faptului că atât Rapid, cât şi Poli au solicitat arbitri străini.

"Nu am emoţii în privinţa finalei Poli - Rapid, cât pentru călătoria cu avionul. În rest, sunt montat pentru acest joc şi vreau să îmi fac cât mai bine treaba. Mă aşteptam să primesc această finală şi chiar nu credeam că va fi acordată unor arbitri străini. Faptul că tatăl meu este preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor nu reprezintă o presiune pentru mine", a spus centralul.

Măsuri sporite de securitate pe stadion

La partida din această seară, organizatorii au decis să sporească măsurile de siguranţă. Forţele de ordine locale vor desfăşura 280 de poliţişti, jandarmi şi agenţi de pază care vor asigura ordinea înaintea, în timpul şi după meci. Suporterii Rapidului vor fi preluaţi de jandarmi de la sosire şi vor fi conduşi la stadion pentru ca astfel să se evite eventuale incidente în oraş.

Aceste măsuri sunt cauzate şi de faptul că la meci va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu. Mai mult, acesta a fost invitat de organizatorii programului de combatere a rasismului şi violenţei în fotbal să poarte un tricou inscripţionat cu un mesaj antirasist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite