Derbi urât, cu final neaşteptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fizică şi psihică a campionilor. Steaua a reuşit golul egalizator cu noroc, în prelungirile partidei.Eternul derbi al campionatului nu a putut ieşi din umbra istoricei încleştări din

fizică şi psihică a campionilor. Steaua a reuşit golul egalizator cu noroc, în prelungirile partidei.
Eternul derbi al campionatului nu a putut ieşi din umbra istoricei încleştări din "sferturile" Cupei UEFA, dintre Steaua şi Rapid. Frustrarea şi neputinţa "câinilor", alături de oboseala steliştilor au dus la un meci lipsit de spectaculozitate în care ocaziile s-au putut număra pe degetele unei singure mâini. Niculescu a deschis scorul pentru "câini" în minutul 38, dintr-o lovitură liberă de la 16 metri, pentru ca Vasilică Cristocea să năruiască visurile dinamoviştilor în minutul 90+2, după un şut înşelător de la distanţă. Meciul galeriilor a fost peste partida din teren. În afara unor coregrafii de efect, ultraşii s-au duelat şi în mesaje ironice. La acest capitol, fanii stelişti au avut câştig de cauză, reuşind să afle din timp mesajele rivalilor şi să le contracareze. "Demonstraţi-vă valoarea, apăraţi-ne onoarea!", stătea scris pe un banner al dinamoviştilor, în timp ce roş-albaştrii au răspuns prompt: "Valoare = onoare = zero". Pata de culoare a meciului a fost arbitrul Pasquale Rodomont, care a enervat pe toată lumea fragmentând jocul la absolut orice fază suspectă. Italianul a fost protagonistul primei reprize, când a arătat două cartonaşe roşii stelistului Ogăraru şi dinamovistului Mărgăritescu, în doar şapte minute. "A fost un meci prost şi un arbitraj la fel de prost. Dacă era arbitru român şi arbitra aşa, îl declaram criminal de război", a fost concluzia preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

Jucătorii dinamovişti, criticaţi de şefi
Vizibil deranjaţi de victoria pierdută în prelungirile partidei, conducătorii dinamovişti şi-au atacat jucătorii. "Ne pare rău că am pierdut două puncte. Dacă nici la motivaţie financiară nu merge, atunci unde. Nu a fost un meci strălucit. A fost un derbi puţin obosit. Dacă nu erau eliminarea lui Mărgăritescu şi gafa lui Cristi Munteanu, era cu totul altceva. Vinovate sunt echipa şi portarul, în primul rând", a declarat acţionarul Vasile Turcu, în timp ce directorul executiv Cristi Borcea dă vina pe ghinion: "Sunt dezamăgit, e normal când pierzi două puncte în minutul 93. Am avut ghinion, ca întotdeauna".

Neşu, dus direct la spital
În finalul partidei, la un duel aerian, stelistul Mihăiţă Neşu a suferit o comoţie cerebrală, pierzându-şi cunoştinţa timp de câteva zeci de secunde. Fotbalistul a reuşit să se ridice de pe gazon, dar nu a mai putut continua partida, fiind transportat cu ambulanţa, direct la Urgenţă. După ce a petrecut noaptea în spital, Neşu va lipsi de la antrenamente trei zile. şi căpitanul Mirel Rădoi a avut probleme de sănătate după meciul de duminică seară, el alegându-se cu un traumatism al mandibulei după un duel cu dinamovistul Alexa.

Cosmin Olăroiu: "La modul cum s-au desfăşurat ostilităţile, Steaua merita să egaleze. Noi am venit să câştigăm şi puteam s-o facem dacă înscriam prin Boştina. Dar am fost taxaţi la prima greşeală pe care am făcut-o".

Florin Marin: "Am avut şansă, dar am avut şi ghinion, pentru că am primit golul în ultimul minut de joc. Per total, rezultatul este echitabil. După eliminarea lui Mărgăritescu, în repriza a doua, ne-am retras prea mult, iar Steaua ne-a supus la presiune şi şi-a creat ocazii".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite